Περισσότερα από 400 ασυνόδευτα παιδιά που έφτασαν πρόσφατα μαζί με άλλους πρόσφυγες από τη Βόρειο Αφρική στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα ζουν κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες, προειδοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children».

Η οργάνωση καλεί την ιταλική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι ανήλικοι πρέπει να πηγαίνουν αμέσως σε ανάδοχες οικογένειες και όχι να μένουν στο νησί στους ίδιους καταυλισμούς με τους ενήλικες.

Οι περισσότεροι από τους ανήλικους είναι 16 ή 17 χρόνων, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι 12χρονοι. Οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στο νησί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και φιλοξενούνται σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και σε μια πρώην στρατιωτική βάση.

Ορισμένοι κοιμούνται σε γραφεία ή στο πάτωμα, οι υγειονομικές συνθήκες είναι άθλιες και για λόγους ασφαλείας δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις, υπογραμμίζει η οργάνωση.

Η έκκληση που απευθύνει η Save the Children στην ιταλική κυβέρνηση υπογράφεται και από ορισμένα από τα παιδιά αυτά που έχουν αποκλειστεί στην Λαμπεντούζα και τα οποία προέρχονται από το Μπανγκλαντές, την Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, την Γκάνα, την Γουινέα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Λιβύη, την Σομαλία και το Τσαντ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook