Περιουσιακά στοιχεία της ναπολιτάνικης μαφίας της Καμόρα αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές. Μάλιστα όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης στους κόλπους της μαφίας εμπλέκεται ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αστυνομίας ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα ενός διεθνή ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα ο Βιτόριο Πιζάνι, επικεφαλής του αποσπάσματος άμεσης επέμβασης της αστυνομίας της Νάπολης, είναι ύποπτος για διαβίβαση εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την έρευνα σε επιχειρηματία που συνδέεται με την Καμόρα επιτρέποντάς του να προλάβει να σώσει από την κατάσχεση κάποια αγαθά.

Ανάμεσα σε όσα κατασχέθηκαν είναι 17 εστιατόρια, μπαρ ή πιτσαρίες που ανήκουν σε διάφορες εταιρείες, εκ των οποίων μία πολύ γνωστή, η Regina Margherita. Στη συγκεκριμένη εταιρεία μέτοχος είναι ο Φάμπιο Καναβάρο, αμυντικός και αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006, μολονότι αυτόν δεν τον αφορά η έρευνα.

Σχετικά με τον αξιωματούχο της Αστυνομίας που φέρεται μπλεγμένος στην υπόθεση ο επικεφαλής της ιταλικής Αστυνομίας Αντόνιο Μανγκανέλι δήλωσε ότι ναι μεν έχει εκτίμηση και εμπιστοσύνη στον Πιζάνι αλλά θα πρέπει να τον μεταθέσει λόγω της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook