Στον ήλιο μοίρα δεν έχουν τα πέντε αδελφάκια μεταξύ 4 και 15 χρόνων που φιλοξενούνται προσωρινά σε θάλαμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, μετά την αφαίρεση της επιμέλειάς τους από τη μητέρα τους η οποία τα είχε εγκαταλείψει επί δύο ημέρες!

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν χώρο για όλα μαζί σε Στέγη Ανηλίκων κι έτσι αναγκαστικά θα τα χωρίσουν!

Το νοσοκομείο δεν αποτελεί χώρο φιλοξενίας κι έτσι σύντομα τα άτυχα παιδιά θα υποχρεωθούν να το εγκαταλείψουν, παρά τις φιλίες που έχουν αναπτύξει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όμως, παρά τις προσπάθειες της Εισαγγελίας και της κοινωνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Βόλου, στάθηκε αδύνατο να βρεθεί στέγη και για τα πέντε αδέλφια στα συνολικά 90 ιδρύματα που έγινε κρούση σε όλη την Ελλάδα! Έτσι, μοιραία, κάποια από αυτά θα φιλοξενηθούν σε ιδρύματα της Λάρισας και τα υπόλοιπα σε αυτά του Βόλου.

Η εισαγγελέας έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να δώσει πίσω στην 43χρονη μητέρα την επιμέλεια, παρά την καταδίκη της σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο! Αξίζει να σημειωθεί ότι και η γιαγιά τους, στην οποία η εισαγγελέας ανέθεσε τη φροντίδα τους, δήλωσε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα πέντε παιδιά!

Τα άτυχα αδέλφια δεν έχουν πλέον ούτε σπίτι, αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Ιωνία στο οποίο κατοικούσαν με τη μητέρα τους, τους έκανε έξωση!

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε η μάνα δεν έχει πού να μείνει και περνάει τις νύχτες στον θάλαμο όπου φιλοξενούνται τα παιδιά!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook