Νέο στικάκι με στοιχεία για οκτώ πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Το συγκεκριμένο στικάκι έδωσε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο  πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC Ερβέ Φαλτσιανί στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που τον επισκέφθηκε στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της έρευνας για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικού χρήματος.

Το νέο ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς από τον Φαλτιανί πριν από το ταξίδι τους , εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στις έρευνες των αρχών και ήρθε να συμπληρώσει τα στοιχεία που ο άνθρωπος «κλειδί»  έδωσε κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του.

Οι εισαγγελείς αξιολογούν το υλικό που έχουν στα χέρια τους ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πληροφορία πως από το ηλεκτρονικό αρχείο φέρονται να προκύπτουν κοινά πρόσωπα και εταιρίες που σε πολλές περιπτώσεις έπαιζαν το ρόλο διαμεσολαβητή στη διακίνηση χρηματικών ποσών .

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί είχαν φροντίσει , πριν ταξιδέψουν στο Παρίσι,  να στείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις αρμόδιες αρχές της Γαλλίας για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού προσώπου που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν νέα δικαστικά αιτήματα και προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Οι εισαγγελείς δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς προσπαθώντας να συμπληρώσουν τα κομμάτια του πάζλ της υπόθεσης ενώ μετά τις εκλογές θα πάρουν και νέα κατάθεση από τον Φαλτσιανί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι εισαγγελείς σκοπεύουν με αίτημα τους να  ζητήσουν από μια χώρα που  έχει παραλάβει όλα τα στοιχεία Φαλτσιανί να τα δώσει επίσημα στις ελληνικές  αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook