Με ΦΕΚ απαγορεύτηκε του κυνήγι για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια σε τρεις περιοχές της Κρήτης, μια των Χανίων και δυο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την περιοχή Αμμούδι ή Κερατίδι δήμου Μαλεβιζίου στην οποία απαγορεύεται το κυνήγι μέχρι 1η Μαρτίου του 2025 σε έκταση 750 στρεμμάτων, για την περιοχή του φράγματος Αποσελέμη Ηρακλείου μέχρι 1η Μαρτίου του 2030 σε έκταση 2.804 στρεμμάτων και στην περιοχή Ποροφάραγγο νομού Χανίων μέχρι 31 Αυγούστου του 2025 σε έκταση εμβαδού 100 στρεμμάτων.

Αμμούδι – Κερατίδι Μαλεβιζίου μέχρι 2025

Πρόκειται για την έκταση των 750 στρεμμάτων που έχει αποτυπωθεί στον παρακάτω χάρτη.

Η ζώνη αρχίζει από το ύψος της διασταύρωσης για Μαδέ −Λυγαριά και ακολουθεί τον εθνικό δρόμο Ηράκλειο−Ρέθυμνο με κατεύθυνση δυτική, για περίπου 800 μέτρα όπου στρίβει αριστερά, με κατεύθυνση νότιο δυτική στο ύψος των οικιών Κοκολογιάννη, όπου ακολουθεί τα όρια των ακινήτων αυτών. Στη συνέχεια με νοητή γραμμή συναντάει ρεματιά που την ακολουθεί με κατεύθυνση νότια μέχρι να συναντήσει χωματόδρομο που
τον ακολουθεί για περίπου 400 μέτρα, στη συνέχεια με νοητή γραμμή και κατεύθυνση νοτιοανατολική φτάνει στα όρια των οικιών Νεονάκη, όπου συναντάει χωματόδρομο που τον ακολουθεί για περίπου 160 μέτρα, όπου στη συνέχεια με κατεύθυνση ανατολική με νοητή 
γραμμή συναντά την εθνική οδό Ηρακλείου−Ρεθύμνου όπου και την ακολουθεί μέχρι την διασταύρωση για Μαδέ−Λυγαριά απ’ όπου και ξεκίνησε.

Φράγμα Αποσελέμη μέχρι 2030

Πρόκειται για την έκταση των 2.804 στρεμμάτων που φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί. Η ζώνη αρχίζει από το δυτικό όριο του οικισμού
Αβδού και με κατεύθυνση δυτική ακολουθεί την νέα διανοιχθείσα οδό βορειοανατολικά του ταμιευτήρα του Φράγματος Αποσελέμη, μέχρι τα όρια του οικισμού Ποταμιές, τα οποία ακολουθεί. Από εκεί, ακολουθεί τη νέα διάνοιξη ασφαλτόδρομου νότια του οικισμού των Ποταμιών, με κατεύθυνση τον οικισμό του Αβδού και φτάνει μέχρι τα όρια του οικισμού Αβδού, απ’ όπου και ξεκίνησε.

Ποροφάραγγο Χανίων

Πρόκειται για έκταση 100 στρεμ. η οποία απεικονίζεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Ξεκινάει από το Ποροφάραγγο και συγκεκριμένα από το σημείο του δρόμου που βρίσκεται στο διάσελο που ο δρόμος κινείται παράλληλα με το ρέμα. Από εκεί συνεχίζεται με ευθεία γραμμή Ανατολικά, 104 μέτρα περίπου μέχρι την κορυφογραμμή που έχει κατεύθυνση Βορειοανατολική και από εκεί ακολουθεί την κορυφογραμμή μέχρι να συναντήσει τα όρια του υφιστάμενου καταφυγίου άγριας ζωής. Όσο αφορά το Δυτικό όριο από το σημείο έναρξης, ασφαλτοστρωμένος δρόμος από το διάσελο, σε ευθεία γραμμή 600 μέτρων περίπου, με κατεύθυνση Νοτιοδυτική έως την κορυφή με υψόμετρο 375 μέτρα όπου συναντά ξανά το όριο του υφιστάμενου καταφυγίου άγριας ζωής. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook