Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καταγγέλλει την αστυνομική βία κατά ειρηνικών διαδηλωτών που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος λιτότητας στο κέντρο της Αθήνας.

Θεωρούμε επιπλέον απαράδεκτη τη ρίψη επικίνδυνων χημικών, δακρυγόνων και ασφυξιογόνων, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερα μάλιστα μας ανησυχούν καταγγελίες ότι ορισμένα από αυτά έχουν ήδη απαγορευθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενέργειες όπως η ρίψη ασφυξιογόνων και δακρυγόνων μέσα στο χώρο του Μετρό του Συντάγματος και σε άλλους κλειστούς χώρους όπως π.χ. η είσοδος των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην Αθήνα, δε θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες από την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι διογκώνεται το κλίμα αγανάκτησης και έλλειψης εμπιστοσύνης στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.

Είναι ήδη αρκετή η αγανάκτηση που έχει συσσωρευθεί από την ατιμωρησία των εμπλεκόμενων στα διάφορα σκάνδαλα, από τη συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή πλουσίων που συνεχίζουν να ζουν προκλητικά, από τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας που πλήττουν επί μονίμου βάσεως τα φτωχότερα στρώματα, τους άνεργους και τους μικροσυνταξιούχους.

Δείγμα αυτής της αγανάκτησης του κόσμου που χάνει τη δουλειά του, που καλείται να δουλεύει περισσότερες ώρες με λιγότερα χρήματα είναι η όξυνση της βίας γενικότερα. Δε θα ξεφύγουμε ποτέ από το φαύλο κύκλο της βίας όσο παραμένουν ατιμώρητα εγκλήματα όπως η κατασπατάληση χρημάτων του ελληνικού λαού και η προκλητική φοροδιαφυγή πλουσίων.

Η στοχοποίηση πολιτικών χώρων της ευρύτερης Αριστεράς από τμήμα του πολιτικού κόσμου οξύνει περισσότερο το κλίμα, δε βοηθάει στην ειρηνική επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο πολιτικός κόσμος που κυβερνάει σήμερα και που κυβερνούσε τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει μάθει να ακούει τον κόσμο, δεν κατανοεί ακόμη και σήμερα την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες στην Πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες της χώρας, διεκδικώντας να μη γίνει η σημερινή νέα γενιά, μια χαμένη γενιά μεταναστών σε πλούσιες χώρες, αλλά να βρει δουλειά με αξιοπρεπή αμοιβή στον τόπο της.

Οι πολίτες στις πλατείες απαιτούν επιτέλους να πληρώσουν τράπεζες και πολιτικοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας κι όχι οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι χαμηλόμισθοι αυτής της χώρας.