Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος λέγοτας μεταξύ άλλων «Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού». Και πως «Με τη δική μου ενοχοποίηση ενοχοποιούν το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός μίλησε για σκευωρία και για επιλεκτική απαλοιφή από το κάδρο της υπόθεσης των μελών του ΚΥΣΕΑ. Συγκεκριμένα είπε για την επιτροπή ότι «Μου απευθύνει τη βαρύτατη κατηγορία της δωροδοκίας, αλλά αποφεύγει όπως ο «διάβολος το λιβάνι» να καλέσει τους ουσιώδεις μάρτυρες» εξηγώντας πως ουσιώδεις μάρτυρες είναι τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ τα οποία καταμέτρησε ονομαστικά.

Επιπροσθέτως είπε ότι «Ήδη από το 2007 η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στάθηκε απέναντί μου, αναβιώνοντας το κλίμα μη συμπόρευσης της εποχής Σημίτη μετά το 2000. Σε αυτό το κλίμα πάτησαν τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ που καθοδήγησαν τη σημερινή σκευωρία και μάλιστα σε πλήρη συνεργασία με τη Ν.Δ». Σημειώσει πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι «βρήκαν το μέσο για να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσουν το λαό. Δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν ξανά τους πολίτες».

Επιχείρησε μάλιστα να στείλει μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα λέγοντας «Θεωρούν ότι χτυπώντας και εξοντώνοντας εμένα θα «ματώσουν» αρκετά, ώστε να γλιτώσουν οι ίδιοι».

Ο πρώην υπουργός επεκτάθηκε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προκειμένου να αποδείξει ότι «Θεωρούν ότι με κατασκευασμένα κουρελόχαρτα κάθαρσης θα πετύχουν το στόχο τους. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν, γιατί στο όνομα διάσωσής της χώρας από τη χρεοκοπία, δυστυχώς προσφέρουν μέχρι σήμερα μόνο την πολιτική που καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, φτωχαίνει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και διαλύει την κοινωνική συνοχή. Ενώ αδυνατούν να οδηγήσουν σε αυτό που χρειάζονται οι πολίτες και ο τόπος σήμερα και είναι η δημοκρατική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, η παραγωγική ανασυγκρότηση, η περιβαλλοντική και ενεργειακή ανανέωση, η ενεργοποίηση του λαού για το ξεπέρασμα της κρίσης».

Τοποθέτησε εμμέσως τον εαυτό του στην «ιστορική διαδρομή και τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ, στο μεγαλύτερο αντίπαλο της σημερινής κυβέρνησης. Στο δικό μου πρόσωπο χτυπούν, περισσότερο κι από εμένα, αυτό που από την αρχή θεώρησαν αντίπαλό τους: όσα εξέφρασα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στην ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «Με τη δική μου ενοχοποίηση ενοχοποιούν το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου…».

Τέλος, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως «Μετά από όσα συνέβησαν στη χώρα το τελευταίο διάστημα, μετά από όσα συνέβησαν με την Επιτροπή, μετά από αυτό το πόρισμα, ειλικρινά δεν νιώθω ούτε οργή, ούτε λύπη. Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου. Γιατί δεν με παραπέμπει το κόμμα μου. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταστεί συνώνυμο του μαρτυρίου του ελληνικού λαού. Εγώ πάντως είμαι και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ευρωπαϊκής και ελληνικής κρίσης, οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε διέξοδο και λύση για όλα».

 protothema.gr