Μεγάλη επιτυχία για τη Βασιλική Δρακουλάκη στο Ηράκλειο στο  Minoan Cup 2011 το Σάββατο 25 Ιουνίου. Η έμπειρη Ξιφομάχος της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων πήρε το Χρυσό μετάλλιο και το “Minoan Cup” , το κύπελλο δηλαδή που το συνόδευε, του Ξίφους Μονομαχίας Γυναικών στην τέταρτη διοργάνωση του θεσμού στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στις Πατέλλες του Ηρακλείου.

Η Δρακουλάκη, μετά από ένα μήνα Πανελλαδικών Εξετάσεων με το άγχος και την ένταση που συνοδεύει την προσπάθεια όλων των υποψηφίων, κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στους αγώνες αλλά να αγωνιστεί άξια και να αποσπάσει την πρώτη θέση και το κύπελλο.

Η διοργάνωση

Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου αγώνες Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών στο Πνευματικό Αθλητικό Κέντρο Πατελλών, με την επωνυμία «4ο Μinoan Cup». Η διοργάνωση αυτή ήταν και η τελευταία της περιόδου στην ξιφασκία και υπογράμμισε την αυξανόμενη δυναμική της. Συμμετείχαν 24 αθλητές και 13 αθλήτριες από 10 συλλόγους και την Κύπρο. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στο να γίνουν εξαιρετικοί αγώνες με έντονο συναγωνισμό, που χάρισε όμορφες στιγμές στο κοινό που γέμισε τις εξέδρες.

Στους Άνδρες νικητής αναδείχτηκε ο (4 φορές πρωταθλητής Ελλάδος) Αλέξανδρος Κοντογιάννης/ΓΕΗ (15/10 στον τελικό τον Ηρακλή Εμμανουηλίδη/Κύπρος), 3οι Κώστας Γιαννάκης/Κύπρος & Κώστας Αγγέλης/ΓEH.
Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε, λόγω θέρους,  με δύο αθλητές, το Χρήστο Παπαδάκη που κατετάγη 13ος και τον πρωτόπειρο  Στέλιο Παγιαλάκη που κατετάγη 23ος.

Πρώτη στις Γυναίκες, ήρθε η Βασιλική Δρακουλάκη/Α.Λ.Ξ. Χανίων (15/12 στον τελικό την Αντωνία Κυπριωτάκη/ΓΕΗ), 3ες Γεωργία Οικονομοπούλου/ΓΕΗ & Δήμητρα Κάππου/ΓΕΗ.
Στις Γυναίκες συμμετείχαν η Βασιλική Δρακουλάκη και η Μαρία Μπακατσάκη. Η Δρακουλάκη κατέλαβε την πρώτη θέση στην προκαταρκτική βαθμολογία με πέντε νίκες στους έξη αγώνες της προκαταρκτικής φάσης. Στη συνέχεια πέρασε στην τετράδα νικώντας την Παναγιωτακοπούλου της Κερατέας με 15 – 10. Για τη θέση στον τελικό απέκλεισε την Κάππου της ΓΕΗ με 15 – 14. ο τελικός έγινε με μάλλον συνοπτικές διαδικασίες με την ξιφομάχο της Α.Λ.Ξ.Χ. να κερδίζει στο πρώτο κιόλας τρίλεπτο την Κυπριωτάκη της ΓΕΗ με 15 – 12.
Η Μπακατσάκη πέρασε από την προκαταρκτική φάση για να χάσει στη συνέχεια στο πρώτο αγώνα αποκλεισμού τη θέση στην οκτάδα και να καταλάβει την ένατη θέση.

Σχολείο Προέδρων-Κριτών Ξιφασκίας

Ακόμα, φέτος, το «Μινωϊκό Κύπελλο» αξιοποιήθηκε από την ΕΟΞ και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ξιφασκίας ως ευκαιρία για να οργανωθεί στο Ηράκλειο σεμινάριο/εξετάσεις διαιτησίας, προκειμένου να καλυφθούν οι αγωνιστικές ανάγκες στην ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης (κατ’ αρχήν), αλλά και σε εθνικό επίπεδο (γενικότερα). Οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται και από τους τρεις Κρητικούς συλλόγους (ΓΕΗ, Α.Λ. Χανίων, Α.Λ Μεσσαράς) και την όλη διαδικασία Παρασκευή/Σάββατο (24-25/6) θα επιμεληθούν ο πρόεδρος (Δ. Χατζησαράντος) και ο αντ/δρος (Ανδρ. Δουβής) του ΠΑΣΥΠΚΟ, αμφότεροι διεθνείς διαιτητές ξιφασκίας.
Η Α.Λ.Ξ. Χανίων συμμετείχε με τρεις υποψήφιες, τη Μρία Μανιουδάκη, την Ειρήνη Κοντουδάκη και τη Σοφία Χαλαζιά. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Αποχαιρετηστήρια γιορτή-Ραντεβού το Σεπτέμβριο

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις οκτώμιση το βράδυ έγινε μια μικρή μεν αλλά πολύ ευχάριστη και ενθουσιώδης αποχαιρετιστήρια γιορτή για το κλείσιμο της ξιφασκικής χρονιάς. Στον αύλειο χώρο έξω από την Αίθουσα Ξιφασκίας του Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής στήθηκε ένας ολόκληρος μικρός θερινός κινηματογράφος μαζί με το κυλικείο με αναψυκτικά ποπ κορν κλπ. Συγκεντρώθηκαν παλιοί και νέοι Ξιφομάχοι με γονείς και φίλους και απόλαυσαν τον Αστερίξ και την Κλεοπάτρα, ταινία αγωνιστικού περιεχομένου για Ξιφομάχους κάθε ηλικίας, όπως έγραφε και η σχετική πρόσκληση.

Με τις ευχές για ένα καλό καλοκαίρι ανανεώθηκε το ραντεβού για την έναρξη της καινούργιας σαιζόν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 5:00 μμ στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Αθλητικού Κέντρου της Παλιάς Ηλεκτρικής.

 

Πηγή: Λεωνίδας Χατζηδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook