Σε μια εποχή σκληρών αναμετρήσεων με την πραγματικότητα, την κοινωνία και τον εαυτό μας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαζίου Κρήτης, διοργανώνει την 30η Σχολή Ανοικτής Θάλασσας και καλεί ανοικτά τον κόσμο σε μια ευκαιρία αναζήτησης θετικού πνεύματος.   

Η ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό,δημιουργικής ενασχόλησης με το φυσικό περιβάλλον, άσκησης, απόκτησης πολύπλευρων γνώσεων και ομαδικής συνεργασίας, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φυσική διάπλαση και ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλλο.

Δεν αποτελεί πολυτελή δραστηριότητα, καθώς ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι είναι η οικονομικότερη δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς τις όμορφες γωνιές της χώρας μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.   

Η σχολή αφορά ενήλικες, διαρκεί 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει 8 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης στη θάλασσα σε Σαββατοκύριακο και 4 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης ανά εβδομάδα.

Η εκπαίδευση στην ανοιχτή θάλασσα γίνεται με το σκάφος “El Viento”, τύπου Elan 37, από τον προπονητή, κατηγορίας Α του ομίλου, Ηλία Κοβατζή, με χιλιάδες μίλια ναυτικής εμπειρίας και πολλές αθλητικές διακρίσεις στο βιογραφικό του.   

Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα ιστιοπλοΐας, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω εξάσκησης και ενασχόλησης, είτε μέσω σχολών προχωρημένου επιπέδου, είτε με την πραγματοποίηση ταξιδιών, είτε με τη συμμετοχή σε αγώνες.   

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!    Πληροφορίες: 

● 2810841504 ­ 6977926169 ­ 6977272525 

[email protected] 

● Αίτηση συμμετοχής στο ​https://tinyurl.com/p6lt2z7​ και στη γραμματεία του ΝΟΓΚ. 

Πρώτη συνάντηση την Τετάρτη  21 Οκτωβρίου στις 18:00 στα γραφεία του  Ομίλου στο Λιμανάκι της Παντάνασσας.   
 

Το περιεχόμενο της σχολής καλύπτει: 

● Χειρισμούς σκάφους 

● Αεροδυναμική πανιών 

● Ναυτιλία 

● Ναυτική τέχνη 

● Σχοινιά και κόμποι 

● Αγκυροβολία 

● Ναυτική μετεωρολογία 

● Διεθνείς κανονισμούς αποφυγής συγκρούσεων 

● Αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου 

● Πρώτες βοήθειες 

● και άλλα.   

Προυποθέσεις συμμετοχής: 

● Συμπλήρωση 18ου έτους ηλικίας 

● Γνώση κολύμβησης   

Κόστος συμμετοχής:  ●

360€ ανά άτομο 

● 300€ για φοιτητές
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook