Στην ιστορική του έδρα το Μαρτινέγκο από εκεί όπου ξεκίνησε και το ταξίδι του για τα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο Εργοτέλης την «πρώτη» του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Παρουσία περίπου 400 φίλων του συλλόγου, σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία για τη νέα χρονιά . Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας τους λόγους που η ομάδα έκανε την πρώτη της συγκέντρωση στο Μαρτινέγκο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού και πώς ξεκινήσαμε» είπε ο ισχυρός άνδρας του Εργοτέλη και συνέχισε: «Στον Εργοτέλη λοιπόν, όχι μόνο δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, αλλά την τιμούμε και την αναδεικνύουμε. Για αυτό άλλωστε είμαστε τώρα εδώ. Όλοι μαζί. Από εδώ, από την ιστορική έδρα μας, το Μαρτινέγκο στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Μήνυμα για πίστη στις αξίες του αθλητισμού. Μήνυμα για καθαρό ποδόσφαιρο.

Μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να κάνουμε την αγαπημένη μας ομάδα ακόμα μεγαλύτερη. Μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανεβαίνουμε επίπεδο κάθε χρόνο σε όλους τους τομείς. Από σήμερα, άλλωστε, έχουμε στη διάθεσή μας ακόμα ένα μέσο επικοινωνίας. Ο “Εργοτελίτης”, η δωρεάν εφημερίδα όλων των φίλων της ομάδας μας είναι και πάλι εδώ. Για να αναδείξει, να υπενθυμίσει, να αποκαλύψει και να απαντήσει όπου χρειαστεί».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εργοτέλη αναφέρθηκε στους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, τονίζοντας: «Σήμερα, τώρα, παίρνουμε όλοι μας θέση στη εκκίνηση της νέας κούρσας. Μιας κούρσας που θέλουμε να συνδυαστεί στον τερματισμό με την υψηλότερη θέση στην ιστορία του Εργοτέλη. Η όγδοη θέση που κατακτήσαμε τη σεζόν που πέρασε ήταν η καλύτερη στην ιστορία μας. Το ρεκόρ αυτό, όμως, θέλω να κρατήσει μόνο μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο και στη συνέχεια να δώσει τη σκυτάλη σε άλλο, μεγαλύτερο. Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έγιναν μεταγραφές που στόχο έχουν να παρουσιάσουμε τη νέα σεζόν την πλέον ανταγωνιστική ομάδα που είχαμε ποτέ. Καλωσορίζω λοιπόν στη μεγάλη αγκαλιά του Εργοτέλη τα νέα μέλη της επαγγελματικής ομάδας. Τον Σόρεν, τον Νίκο, τον Μπόρισλαβ, τον Σωκράτη, τον Ανδρέα και τον Μπρούνο και τους εύχομαι όπως και σε όλη την ομάδα να είναι υγιείς, προσηλωμένοι στον στόχο και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο γεγονός ότι δέκα από τους παίκτες που απαρτίζουν την πρώτη ομάδα, προέρχονται από στα «σπλάχνα» της ομάδας: «Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ της πρώτης ομάδας, παρατηρώ ότι οι δέκα από αυτούς προέρχονται από την Ακαδημία του Εργοτέλη. Σε τούτον εδώ το χώρο εκπαιδεύτηκαν σωματικά και πνευματικά και εν τέλει ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους κερδίζοντας μια θέση στην πρώτη ομάδα. Αυτό το επίτευγμα του Εργοτέλη είναι μοναδικό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Το γεγονός ότι λίγο λιγότεροι από τους μισούς παίκτες της πρώτης ομάδας προέρχονται από την πρότυπη ακαδημία μας, μας γεμίζει όλους περηφάνια, κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος να υπηρετούμε τον Εργοτέλη».

Και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος σε δύο μεγάλους Έλληνες. Τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Σεφέρη: «Τούτος δω ο χώρος, το Μαρτινέγκο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία μας. Εκείνη η συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη είναι τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως και ο στίχος του Γιώργου Σεφέρη, που μελοποίησε ο Μίκης: “Λίγο ακόμα θα ιδούμε, λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα λίγο ψηλότερα”»

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Σουλτάτος, ο οποίος τόνισε με νόημα: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή αγωνιστική χρονιά. Θα σταθώ κι εγώ στα τελευταία λόγια του προέδρου και στους στίχους του Γιώργου Σεφέρη. Να συνεχίσουμε έτσι να πηγαίνουμε ολοένα και ψηλότερα και να κλείνουμε στόματα».

Ο Νίκος Καραγεωργίου από την πλευρά του είπε: «Όλα τα πρωταθλήματα είναι δύσκολα αλλά αφού καταφέραμε να κατακτήσουμε στο προηγούμενο την 8η θέση τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο νέο πρωτάθλημα να φτάσουμε ψηλότερα. Βλέποντας όμως όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζω ότι η 8η θέση μας αδικεί στο περσινό πρωτάθλημα. Ο Εργοτέλης είναι αμέτοχος από όλα αυτά τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές όλοι το γνωρίζουν αυτό στο σύλλογο. Είμαστε σε ένα μέρος όπου όπως γνωρίζετε δεν υπάρχουν ομάδες για φιλικά παιχνίδια και το πρόγραμμα μας το έχουμε κάνει για 1-2 μήνες και αν πάει λίγο πίσω το πρωτάθλημα ίσως πάμε στην Αθήνα για να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια».

Αναφορικά με την τελευταία μετεγγραφή που είναι σε εκκρεμότητα, τόνισε: «Θέλουμε να κάνουμε μια μεταγραφή ακόμη, την οποία την κυνηγάμε την προσπαθούμε και ελπίζω να την κάνουμε σύντομα. Είχαμε ένα θέμα το οποίο προέκυψε με τον Λεάλ όταν τελείωσε η σεζόν όπου ο παίκτης εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρίσει από την ομάδα για οικογενειακούς λόγους. Τελικά άλλαξε άποψη και αυτό ήταν θετικό για τον Εργοτέλη γιατί ο Λεάλ είναι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας άρα εκεί δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποιο παίκτη. Περίμενα να είχαμε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα στην πρώτη της ομάδας αλλά κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει κάποια πράγματα στις μεταγραφές.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία αναφορά σε κανένα παίκτη που ανήκει σε άλλη ομάδα και προετοιμάζεται σε αυτή. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι ψάχνουμε έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει είτε δεξιά είτε αριστερά γιατί ο Λεάλ μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές. Έχουμε βρει τους στόχους προσπαθούμε και νομίζω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Τα νέα αποκτήματα

Τα βλέμματα όπως συμβαίνει σε κάθε πρώτη για την νέα χρονιά τράβηξαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα οι οποίοι έκαναν δηλώσεις, τονίζοντας ότι ήρθαν σε μια μεγάλη ομάδα για να την βοηθήσουν να πάει ψηλότερα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των νέων αποκτημάτων του Εργοτέλη :

Σόρεν Πίρσον: «Είναι πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις που έχω από τη νέα μου ομάδα. Το κλίμα είναι φιλικό και όλοι με βοηθούν από την πρώτη μέρα που ήρθα για να προσαρμοστώ στην ομάδα, κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ σε ομάδα εκτός Γερμανίας και θεωρώ ότι είναι ένα βήμα για την καριέρα μου».

Νίκος Κατσικοκέρης: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να έρθω στον Εργοτέλη και τη μεγάλη κατηγορία. Θεωρώ ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που δεν χρειάζεται συστάσεις, έχει καλό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους έχουμε».

Σωκράτης Ευαγγέλου: «Όταν με προσέγγισε ο Εργοτέλης είχα πρόταση και από τη Λάρισα, αλλά ξέροντας τη δουλειά που γίνεται εδώ προτίμησα να επιλέξω τον Εργοτέλη. Υπάρχει καλό κλίμα και όλοι μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά».

Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς: «Είμαι χαρούμενος γιατί έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πολλά πράγματα για τον Εργοτέλη πριν έρθω στην ομάδα και δεν γνώριζα σε πόσο μεγάλη ομάδα ήρθα. Έχω όρεξη για βοηθήσω την ομάδα να πάει ψηλά και να πετύχει τους στόχους της».

Από τους παλιούς ποδοσφαιριστές δηλώσεις έκανε ο Μιχάλης Φραγκουλάκης που επισήμανε από την πλευρά του : «Σαν στόχο οι παίκτες και η διοίκηση βάζουμε το κάτι παραπάνω για την νέα χρονιά. Και φέτος σαν ομάδα πιστεύω ότι θέλουμε να πάμε ένα σκαλοπάτι ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Σίγουρα ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά, με 2 μήνες σκληρής δουλειάς. Όταν θα βάλουμε κάποιους στόχους για τη νέα χρονιά του χρόνου να βλέπουμε στο γήπεδο μπροστά μας 11 αντιπάλους. Κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολο και μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις όχι μόνο για εμένα αλλά και για όποιο παιδί έρχεται σε αυτή την ομάδα γιατί το να βρίσκεσαι έξι χρόνια στη Σούπερ Λίγκα είναι κάτι το πολύ δύσκολο και καλό είναι όποιοι φορούν τη φανέλα του Εργοτέλη να την τιμούν. Σαν ομάδα έχουμε δείξει ότι πάντα προσπαθούμε τα νέα παιδιά που έρχονται να τα βάλουμε αμέσως στο οικογενειακό κλίμα που έχουμε για να ξέρουμε ότι πολύ γρήγορα θα μπουν στο κλίμα της ομάδας για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook