Προ των πυλών βρίσκεται πλέον το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και η πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε super markets κάτι το οποίο ζητούν μετ επιτάσεως και οι δανειστές ένα ενδεχόμενο ωστόσο που βρίσκει αντίθετους τους φαρμακοποιούς οι οποίοι τονίζουν ότι η φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα όπως και η επιβάρυνση χιλιάδων ασφαλισμένων οι οποίοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα φάρμακά τους. 

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις παραμένει ανοιχτό ωστόσο πριν καθοριστεί το οτιδήποτε αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στην νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας και εκπροσώπους του φαρακευτικού κλάδου. Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι οι οποιαδήποτε κίνηση προς την κατεύθυνση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης στους εταίρους είναι σε λάθος κατεύθυνση και όχι προς το όφελος των ασφαλισμένων. 

”Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι στις όποιες εξελίξεις αφορούν τον κλάδο.Τα μέτρα που αναμένεται να προωθήσει η νέα κυβέρνηση έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε εξαγγείλει στο παρελθόν. Οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο περίπου”, τονίζει το μέλος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook