Για «ανακύκλωση παλιών προσώπων στα ίδια υπουργεία με άλλα ονόματα» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολίαζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης η οποία ανακοινώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

«Ευχόμαστε η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεπεράσει την ανεπάρκεια της πρώτης» προσθέτει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Η σφικτή αδελφική αγκαλιά Τσίπρα – Καμμένου το βράδυ της Κυριακής έδωσε καρπούς» σχολίασε το Ποτάμι.

«Το υπουργικό συμβούλιο των “μεγάλων επιτυχιών” που γονάτισε για ένα επτάμηνο τη χώρα επιστρέφει. Τα προβλήματα μπορούν να περιμένουν» προσθέτει το Ποτάμι και συμπληρώνει: 

«Αυτό που προέχει είναι η τακτοποίηση ημετέρων και η επικύρωση προεκλογικών συμφωνιών. Καλή τύχη σε όλους μας, καλή τύχη στη χώρα».

Πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

«Τελικά η νέα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι η παλιά με συγκυβερνήτη και πάλι τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε, δεν ήταν ο κ. Λαφαζάνης το μοναδικό πρόβλημα της προηγούμενης κυβέρνησης.

»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Πρόκειται για ένα πολυμελές σχήμα νέων εσωκομματικών ισορροπιών ενώ ο τόπος χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα.

»Σε κάθε περίπτωση, η “αναπαλαιωμένη” κυβέρνηση αναλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το καλό του τόπου αν και η ελπίδα φαίνεται ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα. H Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ασκήσει εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook