Στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ για τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν, σύμφωνα με τη γραμματέα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κα Δήμητρα Ντρέκη, οι εκπαιδευτικοί του Νομού.

Η τρίωρη στάση θα πραγματοποιηθεί  κατά τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευση

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους, δίχως να ενδιαφέρεται για το ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ζωή», ανέφερε η ίδια, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις αποσπάσεις καθηγητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν, πρόκειται σύμφωνα με το Υπουργείο να καλύψουν τα κενά σε σχολεία σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα στο Ρέθυμνο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια και 1 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Υπάρχουν ακόμα κενά, όχι πάρα πολλά ευτυχώς, αλλά το να καλυφθούν με κόσμο που θα μετακινηθεί από περιοχές που βρίσκονται μακριά είναι απαράδεκτο. Διαλύουν οικογένειες και ακόμα κι αν κάποιος δε θέλει να φύγει τον μετακινούν υποχρεωτικά», σημείωσε η κ. Ντρέκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook