Μεγάλη ποσότητα χασίς που εισήχθη από την Αλβανία με βυτιοφόρο όχημα υγρών καυσίμων κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές Φλώρινας στην Θεσσαλονίκη, όπου συνέλαβαν τον έναν δράστη, αλλά διέφυγε ο δεύτερος.

Το ανησυχητικό είναι ότι το βυτίο πέρασε από το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής κανονικά, χωρίς οι τελωνειακοί να αντιληφθούν το παραμικρό.

Προχτές το πρωί ένα βυτιοφόρο με αλβανικές πινακίδες και με οδηγό έναν 52χρονο Αλβανό, πέρασε το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, χωρίς να ελεγχθεί.

Όμως, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, οι οποίοι έθεσαν το όχημα υπό διακριτική παρακολούθηση.

Το ύποπτο βυτιοφόρο κατευθύνθηκε προς Θεσσαλονίκη, ενώ οι αστυνομικοί το ακολουθούσαν διακριτικά με συμβατικά αυτοκίνητα. Νωρίς το μεσημέρι έφτασε στην Σίνδο, όπου ο 52χρονος αλλοδαπός οδηγός οδήγησε το βυτιοφόρο σε μία μάντρα αυτοκινήτων, όπου το στάθμευσε κανονικά.

Οι αστυνομικοί που είχαν ξεκινήσει από το πρωί την συντονισμένη επιχείρηση, έθεσαν το όχημα υπό αστυνομική επιτήρηση, παρακολουθώντας όλη την ημέρα την είσοδο της μάνδρας, βλέποντας ποιοι μπαινοβγαίνουν.

Κατά τις 11 το βράδυ πέρασε την είσοδο της μάνδρας μία λευκή BMW με αλβανικές πινακίδες και οδηγό έναν 50χρονο. Πρόκειται για ημεδαπό με αλβανική καταγωγή και ελληνική υπηκοότητα, ο οποίος να σημειωθεί είναι ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου, ενώ ο 52χρονος αλλοδαπός οδηγός είναι υπάλληλός του.

Ο οδηγός προσέγγισε το βυτιοφόρο και ξεφόρτωσε μέσα από το βυτίο έξι μαύρους σάκους, τους οποίους μετέφερε στο αυτοκίνητό του. Οι σάκοι περιείχαν 80 δέματα με χασίς, συνολικής ποσότητας 81 κιλών και 381 γραμμαρίων. Εκείνη τη στιγμή έγινε έφοδος των ανδρών της αστυνομίας και συνέλαβαν τον 50χρονο.

Ο 52χρονος αλλοδαπός οδηγός του βυτιοφόρου διέφυγε και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, καθώς τα στοιχεία της ταυτότητάς του είναι γνωστά.

Πάντως, να σημειωθεί ότι οι δύο δράστες δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παράνομη δράση. Η ποσότητα του χασίς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Ο 50χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ptolemeos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook