Δριμεία επίθεση κατά της προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, Αμαλίας Κοτσάκη, εξαπέλυσε η πρώην προέδρος της  δημοτικής επιχείρησης, Νάνσυ Αγγελάκη, χαρακτηρίζοντάς την ως “ανεπαρκή” με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους παιδικούς σταθμούς, ενώ παράλληλα επέρριψε ευθύνη στον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα, για την τοποθέτησή της κ. Κοτσάκη στο “τιμόνι” της ΚΕΠΠΕΔΗΧ, και στην αποτυχία της κοινωνικής πολιτικής που ο δήμαρχος υπόσχονταν προεκλογικά.

Η κ Αγγελάκη, αφού καταγγέλει την μη εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ, δικαιοδοσίας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, καλεί το θέμα να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο στο οποίο επιπρόσθετα, ζητά να τεθούν γενικότερα ζητήματα κοινωνικών δομών της δημοτικής επιχείρησης.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αγγελάκη έχει ως εξής:

Μετά τις ατυχείς όπως αποδείχτηκαν εκ των υστέρων επιλογές της για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι”, η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ Αμαλία Κοτσάκη, έρχεται να βάλει την σφραγίδα της ως “ανεπαρκής”, και σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στρατηγική που ακολουθήθηκε και ακολουθείται στο ευαίσθητο θέμα των Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ, δικαιοδοσίας της ΚΕΠΠΕΔΗΧ -ΚΑΜ, η λειτουργία των οποίων αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων:

Με δύο θέσεις εργασίας (με δικαίωμα ανανέωσης) να έχουν ήδη χαθεί, με ένα τμήμα στον Παιδικό Σταθμό του Ελευθερίου Βενιζέλου να έχει κλείσει και τον Παιδικό Σταθμό Ακρωτηρίου να… είναι στο περίμενε για να ξκινήσει τη λειτουργία του, η κα Κοτσάκη αναδεικνύεται τελικά κατώτερη των περιστάσεων, διαψεύδοντας ενδεχομένως τις περί του αντιθέτου προσδοκίες του κ. Βάμβουκα όταν την τοποθετούσε στην θέση της προέδρου, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του ήταν…άστοχη. 

Εκτός αν ο ίδιος αισθάνεται περήφανος για όλα τα προαναφερθέντα αλλά και για τις ανύπαρκτες συντηρήσεις στους χώρους των Παιδικών Σταθμών καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις  συμβάσεις εργασίας που δεν  ανανεώνονται και για τις νέες θέσεις εργασίας που χάνοται αφού δεν προγραμματίζονται.

Η πολιτική της προέδρου της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, μάλλον ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί, απέχοντας παρασάγγες από την κοινωνική πολιτική που η  Δημοτική Αρχή και ο κ. Τάσος Βάμβουκας υποσχόταν και δεσμευόταν προεκλογικά.

Για τους λόγους αυτούς άλλωστε και  επειδή θεωρώ ότι ούτε τα φιλοξενούμενα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτοί, ούτε και οι οικογένειές τους μπορούν να βιώνουν φαινόμενα που δεν αντιστοιχούν στον σκοπό που επιτελούν οι δομές παιδικής φροντίδας, εκτιμώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει άμεσα το θέμα τόσο των Παιδικών Σταθμών όσο και γενικότερα των κοινωνικών δομών της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Ετσι ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή να εξευρεθούν τρόποι για την εύρυθμη λειτουργίας τους

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook