Mία 45χρονη ρωσίδα, η οποία, με βάση την προανάκριση και τα όσα διαπιστώθηκαν – κατά τις πληροφορίες – από οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, κινούνταν επί αρκετή ώρα γύρω από το κατάστημα και σε κάποια στιγμή έσπασε τη τζαμαρία μίας πλαϊνής πόρτας, πέταξε κάτι μέσα και απομακρύνθηκε, συνελήφθη χθες το μεσημέρι για την πρόκληση  πυρκαγιάς σε τουριστικό κατάστημα το πρωί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στο παρελθόν στο εν λόγω κατάστημα.

Υπενθυμίζεται οτι από τη φωτιά κινδυνευσαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες , όταν οι φλόγες απείλησαν το σπίτι στο οποίο διαμένουν και βρίσκεται ακριβώς από πάνω από εμπορικό κατάστημα στο οποίο ξέσπασε η φωτιά. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε κατάστημα με τουριστικά είδη και είδη προικός και πολύ γρήγορα οι καπνοί επεκτάθηκαν τόσο στο υπερκείμενο σπίτι, όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένες αδερφές 85 και 83 ετών, εκ των οποίων η μία έχει κινητικά προβλήματα, αλλά και στο διπλανό κατάστημα.

Τρία οχήματα της Π.Υ. Ρεθύμνου και εννέα πυροσβέστες έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν και τα παρακείμενα κτήρια.

Το έργο της πυρόσβεσης συντόνιζε ο υποδιοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου, επιπυραγός Μανώλης Ακουμιανάκης. Βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να απομακρυνθούν από το σπίτι που βρίσκεται ακριβώς από πάνω οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες, για να μην κινδυνεύσουν. Λίγη ώρα αργότερα, και αφού το σπίτι είχε κατακλυστεί από καπνό, οι πυροσβέστες κατάφεραν έγκαιρα να τις απομακρύνουν από το σπίτι και η υπηρεσία ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί η γυναίκα με τα κινητικά προβλήματα σε σπίτι συγγενικού προσώπου.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το μεγαλύτερο μέρος της  κινητής περιουσίας του καταστήματος (εξοπλισμός, υφαντουργικά προϊόντα, κουφώματα, ταπετσαρίες κ.α.) και υπέστη μικρές υλικές ζημιές το διπλανό κατάστημα με είδη δώρων και καλλυντικών, καθώς και η υπερκείμενη οικία. Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε πλήρως στις 4 τα ξημερώματα.

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook