Ο Δήμος Σητείας, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (ΣΦΑΚ), συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκρήτια συνάντηση ερασιτεχνών αστρονόμων στη Σητεία.

Στα πλαίσια αυτά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 2 Ιουλίου 7.30 μ.μ. Γυμνάσιο Παλαικάστρου: ο καθηγητής Δρ Θ. ΑΠΘ, ερευνητής αιγαιακών γραφών κ. Μηνάς Τσικριτζής θα παρουσιάσει τον «μινωικό αναλογικό υπολογιστή του Παλαικάστρου». Θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση για το κοινό από τηλεσκόπια μελών του ΣΦΑΚ.

Κυριακή 3 Ιουλίου 11 π.μ.: ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης θα εγκαινιάσει τον «Τεχνοχώρο» Σητείας (οδός Φουνταλίδου, δίπλα στη Λέσχη ΤΕΙ) με έκθεση φωτογραφιών από το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Σκίνακα.

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής του Αστεροσκοπείου Σκίνακα κ. Παπαμαστοράκης Γιάννης θα μιλήσει για τα 25 χρόνια λειτουργίας του Αστεροσκοπείου Σκίνακα και θα παρουσιάσει το βιβλίο «Με θέα το Σύμπαν».

Η έκθεση φωτογραφιών από το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, θα είναι ανοιχτή από Παρασκευή 1/7 έως και Κυριακή 3/7 στον «Τεχνοχώρο» του Δήμου Σητείας.
Ώρες λειτουργίας «Τεχνοχώρου»

Σάββατο 2/7 και Κυριακή 3/7: 11 πμ έως 1 μ.μ. και 7 έως 9 μ.μ.