Τραγικές και σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Μέκκα, όπου οι δρόμοι έχουν γεμίσει με πτώματα, μετά το φονικό ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 717 ανθρώπους.

Η Σαουδική Αραβία θρηνεί λίγο καιρό μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση γερανού όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 87 άνθρωποι.

Το περιστατικό συγκαταλέγεται σε ένα από πιο αιματηρά στην ιστορία του προσκυνήματος και συνέβη όταν δύο μεγάλες ομάδες πιστών συναντήθηκαν σε σταυροδρόμι πεζοπορικού άξονα στη Μίνα, την τοποθεσία κατασκήνωσης των περισσότερων από 2 εκατομμυρίων μουσουλμάνων που πραγματοποιούν το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα.

Ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας απέδωσε την τραγωδία στην έλλειψη πειθαρχίας των πιστών. «Αν οι πιστοί είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει ένα τέτοιο δυστύχημα. Πολλοί προσκυνητές αρχίζουν να κινούνται χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα ωράρια που έχουν ορίσει οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των τελετουργιών» τόνισε.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Στο σημείο της τραγωδίας επιχειρούσαν χθες 4.000 διασώστες και 220 ασθενοφόρα όπως ανέφερε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών της Σαουδικής Αραβίας.

Το Ιράν επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία στα μέτρα ασφαλείας των Αρχών.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook