Ο κ.Πατεράκης τονίζει στην επιστολή του, ότι οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν στην υπόβαθμιση του Νοσοκομείου τους και να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναβάθμισή του.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αγαπητοί μου, φίλες και φίλοι

Στις 25 του Γενάρη επισκέφθηκα το Νοσοκομείο μας και ενημερώθηκα από τον νέο Διοικητή του τον κ. Μακρονικολάκη για τα τρέχοντα προβλήματα που το ταλανίζουν και που γίνονται αφορμή για κάποια παράπονα των πολιτών.

Αντιλήφθηκα όμως ότι πέραν απ΄ τη σημερινή κατάσταση στην οποία περιλαμβάνονται ζητήματα, όπως η ρύθμιση των οικονομικών υποχρεώσεων του Νοσοκομείου, η πλήρωση θέσεων προσωπικού ιατρικού και μη, η προμήθεια κάποιου εξοπλισμού και άλλα.

Το κυρίαρχο ζήτημα είναι τι σχεδιάζεται να γίνει στο άμεσο μέλλον με το νέο υγειονομικό χάρτη της χώρας που καταρτίζεται αυτή τη στιγμή. Ήδη συνεδριάζει προς τούτο η ΄΄Επιτροπή Σοφών΄΄ του Υπουργείου Υγείας και με δεδομένη την επιταγή του μνημονίου για περιστολή δαπανών και στην υγεία. Το μέλλον για τα υγειονομικά πράγματα του Νομού δεν διαγράφεται ευοίωνο.

Όσον αφορά την περιοχή του Δήμου μας, τονίζουμε ότι ο κύριος πυλώνας παροχών υγείας στους πολίτες είναι το Νοσοκομείο μας, έργο του λαού και της πολιτείας.

Δεν είναι μόνο ναός της Υγείας αλλά και έργο υποδομής για ανάπτυξη, απασχόληση, επιβίωση, παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους, στις πατρογονικές εστίες τους. Με δεδομένο ότι η περιοχή μας έχει χαρακτηριστεί με νόμο άγονη, προβληματική, λόγω της γεωμορφολογίας της, του κακού οδικού δικτύου και της απόστασής της από τα μεγάλα αστικά κέντρα ουσιαστικά της απομόνωσης της, ώστε χαρακτηρίζεται ΄΄νησί πάνω στο νησί΄΄, θα ήταν αδιανόητο, θα έλεγα απάνθρωπο, να τεθούν για τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να μπει ο άνθρωπος σε δεύτερη μοίρα.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσω την συνταγματική επιταγή άρθρο 2παρ.1

΄΄ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας΄΄.

Όλα τα παραπάνω ας τα λάβουν σοβαρά υπ΄ όψη τους αυτοί που διαχειρίζονται σήμερα τις τύχες μας σε κεντρικό επίπεδο γιατί αν προχωρήσουν σε όποιας μορφής υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας, εκείνο που θα τους μένει ακόμη να κάνουν είναι να μας αλυσοδέσουν και να μας πουλήσουν ως υποζύγια στην αλλοδαπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook