Ο Mark Abbot Dumas ζει με τη γυναίκα του στον Καναδά και είναι οι μόνοι άνθρωποι που μπόρεσαν να αναπτύξουν μία τόσο κοντινή σχέση με μία πολική αρκούδα. Το τεράστιο ζώο είναι το κατοικίδιό τους και το μεγαλώνουν από τότε που ήταν μόλις λίγων εβδομάδων.

Τώρα είναι 16 ετών και την \’\’υιοθέτησαν\’\’ όταν ήταν τριών εβδομάδων. Ο θαρραλέος άνδρας δηλώνει ότι ασχολείται πολλά χρόνια με την εκπαίδευση ζώων, αλλά η πρώτη του επαφή με την Agee ήταν καθοριστική. \’\’Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την αντίκρισα\’\’.

\"\"

Μαζί με τη γυναίκα του, Dawn, θέλησαν να την αναθρέψουν, όπως θα έκαναν με ένα πιο συνηθισμένο κατοικίδιο. Τα πρώτα χρόνια την είχαν μέσα στο σπίτι τους, αλλά όσο μεγάλωνε ήταν αδύνατο να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο.

Έτσι, της έφτιαξαν στον κήπο τους ένα ξεχωριστό σπίτι για να έχει την άνεσή της και ένα προσωπικό χώρο. Έχουν δημιουργήσει μία καταπληκτική σχέση μεταξύ τους και αυτό είναι προφανές από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ιδιοκτήτης της.

Παίζουν καθημερινά στην αυλή του σπιτιού τους, κάνουν μπάνιο στην πισίνα, βγάζουν φωτογραφίες, χαμογελούν και οι δύο στην κάμερα και όταν κουραστούν ξαπλώνουν στο γρασίδι για λίγα λεπτά ξεκούρασης.

\"\"

Η τεράστια λευκή αρκούδα είναι αξιαγάπητη και στενά συνδεδεμένη με το αφεντικό της. Εκφράζει την αγάπη της, βάζοντας ολόκληρο το κεφάλι του 60χρονου άνδρα μέσα στο στόμα της, δίνοντάς του ένα πρωτότυπο φιλί. \’\’Δε φοβάμαι καθόλου, αντίθετα απολαμβάνω να περνώ χρόνο μαζί της. Την εκπαιδεύω και νιώθω πολύ τυχερός που ζούμε μαζί\’\’ τονίζει ο ίδιος.
Μάλιστα η Agee κάνει και καριέρα στο Hollywood, καθώς έχει λάβει μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, με πιο χαρακτηριστική την ταινία \’\’Αλάσκα\’\’. Μαθαίνει το σενάριό της και κάνει πρόβες με τον ιδιοκτήτη της για να είναι προετοιμασμένη στο γύρισμα. \’\’Λατρεύει τη δουλειά της και την κρατά σε εγρήγορση\’\’ αναφέρει ο Mark.

\"\"

Εκτελεί μία ποικιλία από εντολές με αντάλλαγμα ένα κομμάτι σοκολάτας, που είναι και η αγαπημένη της λιχουδιά. Τα γεύματά της είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιλαμβάνουν φρέσκο σολομό, κοτόπουλο και συμπληρώματα βιταμινών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook