Στον «αέρα» κυριολεκτικά βρίσκεται το έργο των εργατικών κατοικιών στο Πέραμα, παρότι τα σπίτια κληρώθηκαν πριν από ένα περίπου μήνα σε 40 τυχερούς, οι οποίοι πάντως φαίνεται ότι θα αργήσουν πολύ να μπουν κάτω από τη νέα τους στέγη.

Η κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, που ουσιαστικά μπλοκάρουν τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των εργασιών, αφού δεκάδες προμηθευτές, εργολάβοι και άνθρωποι που έχουν εργαστεί στο εργοτάξιο από την περιοχή του Μυλοποτάμου αγανακτισμένοι αρνούνται να επιτρέψουν στον εργολάβο να συνεχίσει, εάν δεν εξοφλήσει πρώτα τα χρέη του προς τους ίδιους.

Πρόκειται, δε, για το ίδιο έργο για το οποίο η κλήρωση έγινε «μετά Βαΐων και κλάδων» πριν από ένα μήνα από κυβερνητικά στελέχη – τον τότε υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα – στο Πέραμα χωρίς τότε να γίνει από τους ίδιους η παραμικρή αναφορά στα ήδη γνωστά στην τοπική κοινωνία προβλήματα. Μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Νικολιδάκης, είχε εκφράσει τότε τον προβληματισμό του και δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Περίπου 400 χιλ. ευρώ τα χρέη στην τοπική αγορά

Επαγγελματίες στους οποίους συσσωρεύονται τα χρέη από την κατασκευαστική εταιρεία δεν έκρυψαν την αγωνία τους, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση. Όπως ανέφεραν, εκτιμάται ότι πλέον τα χρέη του εργολάβου προς την τοπική αγορά του Περάματος προσεγγίζουν τις 400 χιλιάδες ευρώ και ήδη έχουν αρχίσει να σφραγίζονται επιταγές της εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κάνει προσπάθειες να «ανασυνταχθεί», οι οποίες ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελεσφορήσει, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μην διαφαίνεται προοπτική πληρωμής στον ορίζοντα. Μάλιστα, φέρεται να έχει κάνει και πρόταση «διακανονισμού» προς τους επαγγελματίες, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή.

Σε αυτή τη φάση, ενώ η ΔΕΗ έχει πληρωθεί για να κάνει την εγκατάσταση των δικτύων της, το έργο δεν προχωράει, διότι δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προεργασίες ο ηλεκτρολόγος της κατασκευάστριας εταιρείας και, όπως λένε οι επαγγελματίες της περιοχής, οι ίδιοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών, εάν δεν πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Τις επόμενες ημέρες, εργολάβοι, οικοδόμοι και προμηθευτές προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, ενώ καλούν και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, να παρέμβει.

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook