Στον Ανακριτή Κέρκυρας οδηγούνται σήμερα το απόγευμα, δεκατρείς συλληφθέντες που φέρεται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων, σε κύκλωμα σωματεμπορίας, βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, δωροδοκίας, δωροληψίας, αλλά και άλλων αδικημάτων.

Κατά τη διάρκεια της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά δεκαέξι άτομα, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Αιθιοπίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Ρωσίας και έντεκα Έλληνες, που σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τρεις υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και επιχειρηματίες από τον χώρο της νυκτερινής διασκέδασης.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται συνολικά είκοσι πέντε άτομα, ηλικίας από 21 έως 60 ετών αντίστοιχα, ενώ τρεις από τους δεκαέξι συλληφθέντες, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα.

Η πολυσέλιδη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της σωματεμπορίας, της ληστείας και βιασμού, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της δωροδοκίας, δωροληψίας, παράβασης καθήκοντος, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, υπεξαίρεσης καθώς και της νόθευσης εγγράφων.

Την εξιχνίαση της πολυεγκληματικής δράσης που διεξαγόταν στο νησί των Φαιάκων κατάφερε μετά από πολύμηνη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κύριο μέρος της εγκληματικής δράσης των κατηγορουμένων εντοπίστηκε σε κέντρα νυκτερινής διασκέδασης στην Κέρκυρα, όπου ορισμένοι εκ των κατηγορούμενων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξώθηση και προαγωγή στην πορνεία γυναικών, από την Ουγγαρία και την Βουλγαρία. Τις γυναίκες είχαν προηγουμένως προωθήσει στην Ελλάδα αλλοδαποί συνεργοί τους και εν συνεχεία, τις εμφάνιζαν ως εργαζόμενες ή ως θαμώνες των καταστημάτων, που τις «εκμεταλλεύονταν» αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με την κατάθεση 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, που αποτέλεσε θύμα σωματεμπορίας από τρεις εκ των εμπλεκομένων, υπηκόους Βουλγαρίας, φέρεται όπως η ίδια κατάθεσε, ότι έπεσε θύμα κατ’ εξακολούθηση βιασμού από έναν από τους προαναφερόμενους υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 35 ετών.

Οι κατηγορούμενοι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, για την επίτευξη του σκοπού τους και με τη βοήθεια συνεργατών τους, προσέγγιζαν ως πελάτες διάφορους παραθεριστές σε διάφορα τουριστικά σημεία της Κέρκυρας, και τους έπειθαν να μεταβούν για διασκέδαση στα κέντρα διασκέδασης που διαχειρίζονταν. Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Αστυνομίας Κέρκυρας, δύο υποθέσεις μαστροπείας που εξιχνιάστηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο φέρεται ότι έχουν άμεση σχέση με το κύκλωμα σωματεμπορίας που δρούσε στην Κέρκυρα, με πολλούς πυρήνες δράσης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψαν περιπτώσεις δωροδοκίας και δοσοληψίας για δύο τουλάχιστον άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, 38χρονος, που εμπλέκεται και στις προαναφερόμενες περιπτώσεις σωματεμπορίας-μαστροπείας, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου Κέρκυρας, ηλικίας 51,43 και 47 ετών αντίστοιχα, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων, πέτυχε την επίσπευση έκδοσης άδειας λειτουργίας σε κατάστημα συνιδιοκτησίας του, ενεργώντας για λογαριασμό των μισθωτών του καταστήματος. Το ίδιο έπραξε και για την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος σε οικογενειακή του επιχείρηση – κέντρο διασκέδασης.

Παράλληλα, ένα άλλο μέρος της διαπιστωμένης παράνομης δραστηριότητας αποτελεί και υπόθεση ληστείας στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, που εργαζόταν σε καταστήματα διασκέδασης ορισμένων εκ των κατηγορουμένων. Δράστες ήταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 28 και 40 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από την 24χρονη το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Σε έρευνες, που έγιναν στις οικίες των εμπλεκομένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια, ένα πυροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, ένα αεροβόλο όπλο, 3.470.000 ρούβλια και 2.794 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, δύο κουτιά με αμπούλες αναβολικών ουσιών, 70 περίπου γραμμάρια άγνωστης ουσίας, υπηρεσιακή σφραγίδα του Δήμου Κερκυραίων και πλήθος άλλων σφραγίδων, πιστοποιητικά υγείας με την υπογραφή ιατρών, ασυμπλήρωτα εξιτήρια, 44 ιατρικές βεβαιώσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικών βεβαιώσεων, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook