Δεκαοκτώ νεογέννητα είναι ο τραγικός απολογισμός μιας απίστευτης υπόθεσης που είδε χθες το φως της δημοσιότητας όταν εξαγριωμένοι συγγενείς ενός μωρού, που μόλις είχε πεθάνει, όρμησαν μέσα σε νοσοκομείο πόλης της Ινδίας και επιχείρησαν να λιντσάρουν τους γιατρούς. Το περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο «BC Roy» της πόλης Κολκάτα με 18 μωρά να χάνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες.

Μόλις γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του εννιά μηνών Aryan Gazi, οι συγγενείς του εισέβαλλαν μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και άρχισαν να χρησιμοποιούν σωματική και λεκτική βία εναντίον των γιατρών.

Τους παρακαλούσα να βοηθήσουν τον γιο μου. Έπεσα στα πόδια τους αλλά οι γιατροί δεν άκουγαν. Ο γιος μου πέθανε», δήλωσε απαρηγόρητος ο Hannan Gazi, πατέρας του Aryan.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου όλοι οι θάνατοι οφείλονται είτε στο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου που εμφανίζεται ορισμένες φορές στα νεογνά, είτε λόγω σηψαιμίας και χαμηλού σωματικού βάρους λόγω πρόωρης γέννησης. Αντίθετη γνώμη έχουν οι τραγικοί γονείς οποίοι κατηγορούν τους γιατρούς για αδιαφορία και για ελλειπή μέτρα υγιεινής και καθαριότητας μέσα στους χώρους παραμονής των νεογνών.

«Ενημερώθηκα ότι οι θάνατοι δεν οφείλονται σε εντερικές διαταραχές. Έχω δώσει εντολή για την έναρξη έρευνας σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία», σημείωσε ο υπουργός υγείας της επαρχίας Γουέστ Μπενγκάλ όπου ανήκει διοικητικά η πόλη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook