Σε τελετή ονοματοδοσίας οδού σε οδό «Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» που πραγματοποιήθηκε σήμερα (02-07-2011) το πρωί, στην περιοχή Εσταυρωμένος στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

«Κυρίες και Κύριοι

Η σημερινή τελετή, για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Γιώργο Βασιλάκη αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση από την Κοινωνία της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού στην Πατρίδα, στην Κοινωνία, στον πολίτη.

Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Ηρακλείου για την απόφασή του να ονοματίσει ένα δρόμο της πόλης σε οδό «Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την πρωτοβουλία της αυτή.

Τελετές σαν την σημερινή ενισχύουν το ηθικό μας και αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης μας να ανταποκριθούμε στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κυρίες και Κύριοι
Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων και προκλήσεων για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα, πρωτοφανή για την Πατρίδα και την Κοινωνία, που προκύπτει από τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, την αποξένωση, τις νέες ανισότητες που προκαλούν η φτώχεια και ο φανατισμός, αλλά ακόμα και από τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη που πολλές φορές ρευστοποιεί «αξίες» και συμπεριφορές. Διανύουμε μια περίοδο καίριας ευθύνης για την Ελληνική Αστυνομία. Ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα και στον πολίτη.

Αναφορές για εξωθεσμική δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας προσβάλλουν βάναυσα το σύνολο του προσωπικού της, που καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνει σκληρό αγώνα για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας της Πατρίδας μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, στην κρίσιμη για την Πατρίδα αυτή περίοδο, η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος, την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, καθώς και των ατομικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook