Η Γαλλία στηρίζει το σχέδιο της Ελλάδας για την κατασκευή ενός φράχτη στα σύνορά της με την Τουρκία, δήλωσε το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράν Βοκιέ, χαρακτηρίζοντάς την \”καλή ιδέα\”.

\”Τα ευρωπαϊκά σύνορά μας, εάν δεν τα προστατεύσουμε, θα γίνουν σουρωτήρια. Από το σημείο αυτό περνά κάθε χρόνο το 70% των λαθρομεταναστών\” είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

\”Ο σκοπός δεν είναι να ανακασκευάσουμε το τείχος του Βερολίνου. Σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρώπης εγώ προτιμώ την αποτελεσματικότητα. Αυτό (ο φράχτης) θα επιτρέψει να προστατευθούν αυτά τα δώδεκα ευαίσθητα χιλιόμετρα και μου φαίνεται καλή ιδέα\”, πρόσθεσε ο Βοκιέ.

\”Ο τοίχος αυτός δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας\” και \”δεν μπορούμε να λέμε στους Έλληνες ΄κάντε κάτι΄ και ταυτόχρονα να τους μεμφόμαστε όταν παίρνουν μια πρωτοβουλία\”, εξήγησε.

Έσπευσε βέβαια να διευκρινήσει ότι  \”Δεν πρόκειται για μια θαυματουργή λύση, όμως θα μας επιτρέψει να προοδεύσουμε\”.

Καταλήγωντας, έδειξε την πρόθεσή του για  έμπρακτη συμπαράστασή προς την Ελλάδα με την πρόσκληση  που απηύθυνε προς τις ευρωπαϊκές χώρες  ώστε να θέσουν στη διάθεση της Ελλάδας επιπλέον συνοριοφύλακες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook