Όντως το salad bar μπορεί να αποτελέσει μία εύκολη επιλογή για τα άτομα που θέλουν να προσέχουν την διατροφή τους και τρώνε έξω συχνά, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει και μεγάλη παγίδα!
 
Το θετικό του salad bar είναι ότι αποτελεί την εύκολη λύση για τους εργαζόμενους, τους πολυάσχολους, τους φοιτητές και τους εργένηδες! Μπορεί να τους καλύψει μεγάλο εύρος βιταμινών καθώς αποτελείται από ποικιλία τροφίμων. Θεωρείται μία χορταστική και υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με άλλες εύκολες επιλογές.
 
Το αρνητικό όμως που πρέπει να αντιμετωπισουν οι καταναλωτές είναι οτι μπορούν να παρασυρθούν εύκολα λόγω της μεγάλης ποικιλίας τροφίμων και ειδικά από τις σάλτσες που συνοδεύουν το salad bar. Με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση θερμίδων και λιπαρών που σίγουρα θα \’\’κοστίσουν\’\’ στην σιλουέτα σας.

Επίσης οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο εστιατόριο ή fast food που θα επιλέξουν από άποψη υγιεινομικού ενδιαφέροντος και φρεσκότητας των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Γιατί όπως καταλαβαίνετε αν δεν είναι καλά προφυλαγμένα τα μπωλ με τις σαλάτες και δεν βρίσκονται στην κατάλληλη θερμοκρασία τότε το γεύμα σας μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία σας. Τέλος αν δεν ανανεώνονται συχνά τα μπωλ με φρέσκα υλικά τότε θα πρέπει να γνωρίζε ότι το γεύμα σας έχει χάσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά λόγω της έκθεσης του στον ατμοσφαιρικό αέρα.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook