Εργασίες κατεδάφισης πραγματοποιήθηκαν σήμερα, σε παράπηγμα, που είχε κτιστεί παράνομα στην περιοχή της Πλατείας Δευκαλίωνος (Πύλη της Άμμου), στο σημείο, που βρισκόταν τα υπόγεια της Σχολής της Κρητικής Χωροφυλακής, επί του Προμαχώνα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη των Ενετικών Τειχών της Παλιάς Πόλης. Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δηλώσεις του επεσήμανε “αυτή η κατεδάφιση παρά το ό,τι δεν μπορεί αρχικά κάποιος να το φανταστεί αποκαλύπτει τα στοιχεία του προμαχώνα “MOTSENICO”, καθώς και των υπόγειων χώρων της Σχολής Χωροφυλακής, που λειτουργούσε επί Κρητικής Πολιτείας. Αυτοί οι χώροι θα αποκατασταθούν και θα αναδειχθεί ο Προμαχώνας. Δυστυχώς, ακόμα παραμένει ένα από τα παραπήγματα, διότι φιλοξενεί κάποιο ένοικο” .  

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλης Κεμεσίδης, από την πλευρά του τόνισε ότι η εργολαβία, που έχει ήδη ξεκινήσει θα συνεχιστεί με την κατεδάφιση κτιρίων, που είτε είναι επικίνδυνα είτε πρέπει να γκρεμιστούν. Ειδικότερα, εργασίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα στον επιπρομαχώνα της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και επί των οδών Καραολή Δημητρίου & Ποτιέ, όπου βρίσκεται επικίνδυνο κτίσμα. 

 

“Στο σημείο, που βρισκόμαστε (Πύλη της Άμμου) θα γίνει μία τομή, προκειμένου να καθαριστεί το σημείο και να εμφανιστούν οι καμάρες, ενώ έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αναφορικά με τα ετοιμόρροπα”, επεσήμανε ο κ. Κεμεσίδης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook