Το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Αγρο-Τουριστική Συνεργασία 2011» που θα διοργανώσει φέτος για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Ιουλίου στην παραλία (στο χώρο του παλιού «Λαβύρινθου») όπου θα εκθέσουν τα προϊόντα τους τοπικοί παραγωγοί (λαδιού, τυριού και γαλακτοκομικών, κρασιού, μελιού κ.α.). Η έκθεση θα συνοδεύεται και από παράλληλες εκδηλώσεις στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, όπως ενημερωτική ημερίδα για την κρητική διατροφή και τα τοπικά προϊόντα, στην οποία θα συμμετάσχουν διατροφολόγοι και σεφ των ξενοδοχείων του νομού.

Στόχος της έκθεσης είναι η διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας, του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών παραγωγών, των ξενοδόχων και των καταστημάτων εστίασης, έτσι ώστε μέσα από τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών να ενισχυθούν οι κλάδοι αυτοί και παράλληλα να προωθηθεί αποτελεσματικά το μοντέλο της κρητικής διατροφής.

Πρόκειται για μια ουσιαστική προσπάθεια ενίσχυσης των δυο τομέων, καθώς το όφελος θα είναι αμφίδρομο: Ο κλάδος των ξενοδοχείων και των καταστημάτων εστίασης θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της κρητικής διατροφής, γεγονός που θα τον καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό και ο κλάδος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς τα προϊόντα τους είτε συμβατικά είτε βιολογικά θα απορροφηθούν από την τοπική αγορά, ενώ με τον τρόπο αυτό θα γίνει ευκολότερη η προώθησή τους και στις ξένες αγορές.

Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπό την προεδρία της Μαρίας Λιονή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την έκθεση που θα διοργανώσει η Αντιπεριφέρεια σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο, Σύλλογος Ξενοδόχων, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έκθεση μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στα τηλέφωνα 28313-40763, 708, 709, καθώς τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες είναι συμβολικό καθώς την όλη διοργάνωση στηρίζει οικονομικά η Περιφερειακή Ενότητα».

Ρεθεμνιώτικα Νέα

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook