Συνεχίζονται οι συγκρούσεις με τους μαχητές των Ταλιμπάν για την εκδίωξή τους από την Κοντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν, με τον αφγανικό στρατό να μην έχει καταφέρει ακόμη να εκκαθαρίσει την περιοχή από τους αντάρτες. 

Την επιχείρηση υποστηρίζει και το ΝΑΤΟ, με την πολυεθνική δύναμη να μιλά και για σύγκρουση ομάδας ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών με μαχητές κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η Τετάρτη είναι η τρίτη ημέρα επιχειρήσεων των αφγανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης, τμήματα της οποίας είχαν πέσει τη Δευτέρα στον έλεγχο των Ταλιμπάν. Η αστραπιαία έφοδός τους οδήγησε στην πρώτη κατάληψη περιφερειακής πρωτεύουσας μετά την αμερικανική εισβολή. 

Το πρωί, σύμφωνα με την Καμπούλ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 5.000 στρατιώτες γύρω από το αεροδρόμιο της Κουντούζ έπειτα από μάχες που είχαν διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα. 

Επιδρομές αμερικανικών μαχητικών είχαν συντελέσει στην προστασία του αεροδρομίου. 

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Μπράιαν Τράιμπους ανακοίνωσε πως τα ξημερώματα της Τετάρτης «εμπειρογνώμονες των ειδικών δυνάμεων του Συνασπισμού συνάντησαν απειλή από μαχητές κατά τη διάρκεια παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης στις αφγανικές δυνάμεις». 

Σε ερώτηση εάν αυτό σημαίνει πως ΝΑΤΟϊκή δύναμη ενεπλάκη σε μάχη με Ταλιμπάν, ο Τράιμποπυς απάντησε καταφατικά, σύμφωνα με το Reuters. Δεν διευκρινίστηκε η εθνικότητα της εν λόγω ομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook