Εξιχνιάστηκαν, χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, οχτώ υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συνελήφθη, 34χρονος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 55χρονης και αφαίρεσαν σιδερένιο κλωβό ασφαλείας που περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 28.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 24χρονος με έταιρο άγνωστο δράστη, διέπραξαν την κλοπή. 

Άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ο 24χρονος ο οποίος επέβαινε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Από τη συνεχιζόμενη εμπεριστατωμένη προανάκριση προέκυψε ότι ο 24χρονος με άγνωστο δράστη, κατά το χρονικό διάστημα από 13.08 έως 27.09.2015  είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, επιπλέον επτά κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιντεοκάμερα κ.λ.π.) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 13.660 ευρώ.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook