Προμελετημένη βήμα προς βήμα ήταν η δολοφονία του θείου του στην Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας από τον 46χρονο που προσήχθη χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Όπως αποκαλύφθηκε, όχι μόνο είχε οργανώσει τα πάντα, αλλά και συμμετείχε στις έρευνες (!) για τον εντοπισμό του 70χρονου Θεόδωρου Μπάρταλη!

Μάλιστα, έτρεξε πρώτος να μεταφέρει τη σορό όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς, για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του βιολογικού υλικού του! Οι αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που έστησε το σκηνικό της δολοφονίας και της εξαφάνισης των πειστηρίων, είναι κυριολεκτικά ανατριχιαστικές. Ο 46χρονος δράστης είχε στήσει ενέδρα στον ηλικιωμένο θείο του, που ήξερε ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του από την τράπεζα, όπου είχε εισπράξει την ύψους 700 ευρώ σύνταξή του.

Μέρα- μεσημέρι πυροβόλησε εναντίον του τέσσερις φορές με κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα, τις δυο πρώτες στον αέρα, την τρίτη στο κεφάλι του άτυχου συνταξιούχου, όπως και την τέταρτη που ήταν η χαριστική βολή και του διέλυσε εξ επαφής το κρανίο! Ο αδίστακτος ανιψιός μετέφερε πεζός τη σορό του 70χρονου και την πέταξε στη χαράδρα μιας δύσβατης δασικής περιοχής σε απόσταση 50 μέτρων. Ύστερα, με πρωτοφανή ψυχραιμία άρχισε να ρίχνει χρώμα στις κηλίδες αίματος που οδηγούσαν από τον τόπο του εγκλήματος στο σημείο όπου πέταξε το πτώμα του θείου του.

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί η σορός, φρόντισε να σκηνοθετήσει ληστεία σε βάρος του 70χρονου. Έτσι, πήρε τα χρήματα της σύνταξης, τα ρούχα και διάφορα προσωπικά αντικείμενά του και τα έκαψε στο αγροτεμάχιό του, όπου έκρυψε και δύο από τους τέσσερις κάλυκες του όπλου το οποίο έκρυψε σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο σπίτι του μέσα σε ένα τσουβάλι μαζί με την φυσιγγιοθήκη του και 19 φυσίγγια.

Ο δολοφόνος προσποιήθηκε τον ανήσυχο, όταν ο 44χρονος γιος του Θεόδωρου Μπάρταλη δήλωσε την εξαφάνιση του πατέρα του στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας. Μάλιστα, προσφέρθηκε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του θείου του και, όταν βρέθηκε νεκρός, έβαλε τα κλάματα! 

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών βρήκαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης και, λίγο αργότερα εντόπισαν το σημείο όπου ο 46χρονος είχε κάψει τα πειστήρια. 

Οι έρευνες είχαν ήδη στραφεί στον στενό κύκλο του θύματος και ο 46χρονος έγινε υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος, αφού σε βάρος του υπήρχαν μαρτυρίες για χρόνια διαμάχη με τον θείο του. Στην προανάκριση ομολόγησε το έγκλημα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook