Τελευταια ενημερωση:13:066

Με 181 ψήφους επί συνόλου 297 ψηφισάντων, ο Νίκος Βούτσης εξελέγη νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, μετά τις 11:00, ενώ στη 13:30 θα εκλεγούν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Σώματος. Η διαδικασία της εκλογής διεξήχθη στην Ολομέλεια μυστικά με κάλπη. Βρέθηκαν 113 λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Αφού ο νέος πρόεδρος της Βουλής, ανεγνωσε τις προγραμματικές του δηλώσεις στην Ολομέλεια, στην συνέχεια θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

Η σύνθεση του Προεδρείου της Βουλής

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, τo Πρoεδρείo της Boυλής εκλέγεται από τα μέλη της και απαρτίζεται από τoν Πρόεδρo, επτά Aντιπρoέδρoυς, τρεις Koσμήτoρες και έξι Γραμματείς. Οι πρώτοι τρεις Αντιπρόεδροι, οι δύο Κοσμήτορες και οι τέσσερις Γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο τέταρτος Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο πέμπτος Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο έκτος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης. Ο έβδομος Αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook