Την αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας στην αναγνώριση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών επανέλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την εναρκτήρια πανηγυρική λειτουργία στο Βατικανό για τη Σύνοδο με κύριο θέμα την οικογένεια στη σύγχρονη εποχή. 

Ο γκέι γάμος έχει ρίξει την σκιά του στην Σύνοδο, έστω κι αν το Βατικανό επιμένει πως το ζήτημα είναι μόνο ένα από τα δευτερεύοντα που θα απασχολήσει τους επισκόπους. 

Η υπόθεση με τον πολωνό ιερέα, (πρώην, πλέον) μέλος επιτροπών του Βατικανού, που επέλεξε να δηλώσει την ομοφυλοφιλία του την παραμονή της Συνόδου είχε προστεθεί στο σκηνικό -και για αυτό προκάλεσε και την αντίδραση της Αγίας Έδρας, που εμφανίστηκε ενοχλημένη ιδιαίτερα λόγω της συγκυρίας.

Την Κυριακή, η ομιλία του Ποντίφικα στη λειτουργία για την έναρξη της Συνόδου είχε αρκετές αναφορές στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Καθολικής Εκκλησίας στο ζήτημα. 

«Μία εκκλησία με τις πόρτες κλειστές προδίδει τον εαυτό της και την αποστολή της» είπε ο Φραγκίσκος, λέγοντας πως «ο άνθρωπος που σφάλλει πρέπει πάντα να βρίσκει κατανόηση και αγάπη».

«Το όνειρο του Θεού για το πιο εκλεκτό Του δημιούργημα, τον άνθρωπο, είναι να τον δει να ολοκληρώνεται στην ένωση αγάπης άνδρα και γυναίκας» τόνισε. 

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε το «πραγματικό νόημα της ένωσης και της ανθρώπινης σεξουαλικότητας στο σχέδιο του Θεού», σαφής αναφορά στον γάμο ετερόφυλων ζευγαριών.    

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook