Σε μια γωνιά της Κρήτης βρίσκεται ένα πρώην ψαροχώρι του νησιού. Με τη θάλασσα του Αιγαίου να λαμπιρίζει στις ακτές της με φόντο τους άνυδρους βράχους των βουνών στους οποίους βρίσκεις αγριοκάτσικα, αυτή η πόλη είναι ένα διαμάντι. Αυτοί που γνωρίζουν θέλουν να ξεφεύγουν από το πολυτελές περιβάλλον, στο λιγότερο γνωστό τοπίο της Ελούντας το οποίο βρίσκεται στην ακτογραμμή που διανθίζεται από κρυφές σπηλιές και μια ελάφρα πινελιά των αριστοκρατικών ξενοδοχείων.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα λόγια που χρησιμοποιεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος της mirror, για την Ελούντα.

Ο συντάκτης πλέκει το εγκώμιο στην περιοχή την οποία, θυμίζει, ότι έχουν επισκεφθεί αρκετοί διάσημοι όπως ο Di Caprio και η Lady Gaga.

«Ήταν σαν να φτάνεις σε ένα μικρό χωριό όπου ο καθένας ήταν ήδη φίλος μας», λέει σχολιάζοντας την υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι ντόπιοι. Συνεχίζοντας, περιγράφει τις ανέσεις που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, όπως αυτό που έμεινε και το οποίο, αν και έχει μόλις ανακαινιστεί, όπως εξηγεί, έχει κρατήσει πολλά παραδοσιακά στοιχεία στον χαρακτήρα του.

Από τη μία, το λαμπερό λευκό και το μπλε των κτιρίων, η πλούσια βλάστηση, οι βουκαμβίλιες συνέθεταν το σκηνικό που ερχόταν σε πλήρη αρμονία με τις εγκαταστάσεις. Από την άλλη, η υποδοχή με σαμπάνιες και παραδοσιακούς χώρους, αλλά και οι ανέσεις και το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσέφερε το ξενοδοχείο αποτέλεσαν έναν ακόμα λόγο για τη συντάκτρια για να αποθεώσει την Ελούντα.

Φυσικά, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην επίσκεψή της στο μικρό νησάκι της Σπιναλόγκας, τονίζοντας ότι αποτέλεσε έμπνευση για το μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ «Το Νησί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook