Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η ημέρα αυτή συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου, ο οποίος υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σε όλα τα σχολεία του νομού σε Π/θμια και Δ/θμια εκπαίδευση. Ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ξεκίνησε το σχολικό έτος 2014-15 και ήρθε για να μείνει. 

Η καθιέρωσή του στη συνείδηση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων εδραιώθηκε, εξαιτίας της υποστήριξης που έτυχε από τους Διευθυντές, τους συλλόγους διδασκόντων αλλά κυρίως από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που όπως είναι φυσικό επωμίζονται το μεγαλύτερο μερίδιο οργάνωσης  και υλοποίησης των εκδηλώσεων.

Στις επισκέψεις μας στα σχολεία είδαμε δραστήριους συνάδελφους με μοναδικές ιδέες, να εξυπηρετούν αντάξια τη φιλοσοφία της δράσης. Είδαμε μαθητές/τριες να απαγγέλουν τον Ολυμπιακό ύμνο στεφανωμένοι με το στεφάνι ελιάς πριν την έναρξη των δραστηριοτήτων. Είδαμε τη δημιουργία αφισών και βίντεο. Είδαμε αθλητικές συναντήσεις μεταξύ σχολείων όμορων περιοχών. Είδαμε απονομή διπλωμάτων σε διακριθέντες αθλητές των σχολείων της προηγούμενης αθλητικής χρονιάς. Είδαμε επίδειξη του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης από τα άτομα με αναπηρία. Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα δρώμενα που υλοποιήθηκαν στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήρθε για να μείνει γιατί πάνω από όλα ο θεσμός αγκαλιάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές, η πλειονότητα των οποίων συμμετείχαν με όρεξη και αθλητικό πνεύμα που αρμόζει στο θεσμό.

Ευχόμαστε κάθε χρόνο αυτή η μέρα να εμπλουτίζεται με περισσότερες δραστηριότητες και  τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook