«Εμείς θα καταψηφίσουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις διότι δεν έχετε ούτε σχέδιο, ούτε τη θέληση ούτε και τα στελέχη για να κάνετε αυτά που χρειάζεται η χώρα για να τραβήξει μπροστά με αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ακούγοντας χθες τον πρωθυπουργό, βλέποντας τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ακούγοντας αναιμικά και λίγα χειροκροτήματα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκα πόσο δύσκολη είναι η προσαρμογή στο ρεαλισμό που η ίδια πραγματικότητα τους επέβαλε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός ανέγνωσε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν το πιστεύει και κατά συνέπεια δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει. Μίλησε για πολλές έννοιες, οι οποίες δεν του είναι οικείες. Επιχείρησε να πασπαλίσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με μπόλικη αριστερή χρυσόσκονη. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών, ήταν ένας ιδεολογικός αχταρμάς» συμπλήρωσε.

«Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση νικητής των εκλογών του Ιανουαρίου έχει δώσει τη θέση του σε έναν φοβισμένο και αμήχανο πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για εντυπωσιακή άγνοια της κυβέρνησης που μιλάει για καινούργια οργανογράμματα στη δημόσια διοίκηση, όταν όπως είπε είναι ήδη έτοιμα όλα τα προεδρικά διατάγματα ενώ απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, είπε χαρακτηριστικά:
«Εμείς προειδοποιήσαμε τον κ. Κατρούγκαλο ότι θα γυρίσουν πίσω όλοι οι επίορκοι και τώρα προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα της πολιτικής σας».

«Είναι ξεκάθαρη η πολιτική σας. Θέλετε πολλούς φόρους και μεγάλο αναποτελεσματικό κράτος. Η χώρα δεν χρειάζεται το μείγμα της πολιτικής σας. Οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, κόντρα στο καιρό, ξύπνησαν νωρίς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook