Το μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας των περισσότερων παιδιών.

Είναι οπωσδήποτε αναγκαίο, καθώς απομακρύνει τα μικρόβια που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του, ενώ παράλληλα αναζωογονεί και ξεκουράζει.

Πρέπει όμως τα παιδιά να κάνουν μπάνιο κάθε βράδυ ή και περισσότερες φορές μέσα στη μέρα;

Όταν τα μωρά γεννιούνται, το δέρμα τους είναι προστατευμένο και προφυλαγμένο από βακτήρια, λόγω του λεπτού φιλμ λίπους που περιβάλλει το σώμα τους και ονομάζεται επιδερμικός φραγμός.

Το φιλμ αυτό προστατεύει το δέρμα. Τα πολύ συχνά μπάνια όμως παραβιάζουν αυτή την λεπτή προστατευτική μεμβράνη και δημιουργούν στα παιδιά ξηρότητα και φαγούρα στο δέρμα.

Αν το παιδί σας φαίνεται καθαρό και δεν έχει ιδρώσει, μπορείτε να αποφύγετε το μπάνιο. Όχι μόνο δεν θέτετε σε κίνδυνο την υγεία του αλλά θα το προστατεύσετε και από την έκθεση σε χημικές ουσίες.

Ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν από αλλεργίες αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, επειδή με τον συνεχή καθαρισμό αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τις εσωτερικές λοιμώξεις.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το παιδί

Οι δερματολόγοι συνιστούν ότι τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών πρέπει να λούζονται τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν έχουν παίξει στη λάσπη, έχουν κολυμπήσει ή έχουν ιδρώσει.

Τα νεογνά, αν δεν τα κάνετε μπάνιο καθημερινά, θα πρέπει να πλένετε τακτικά το πρόσωπό τους και να είναι καθαρή η περιοχή των γεννητικών οργάνων, ειδικά μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook