Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), ενώ στο νέο ΔΣ της Ένωσης η Κρήτη θα έχει διπλή παρουσία καθώς θα συμμετέχει και η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κα Νίκη Αποστολάκη.
Η απόφαση ελήφθη από τη γενική συνέλευση των ΔΕΥΑ που συνεδρίασε στην Λάρισα με τη συμμετοχή περίπου 300 εκπροσώπων από τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης όλης της χώρας.
 Μάλιστα, η απόφαση ήταν ομόφωνη μετά από συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ) Απόστολου Κοιμήση και του εκπροσώπου της παράταξης της ΝΔ και δημάρχου Λάρισας Κων/νου Τζανακούλη.
Να σημειωθεί ότι η θητεία του κ. Μαρινάκη θα είναι διετής καθώς το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η θέση του προέδρου θα καλυφθεί από εκπρόσωπο της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα προβλήματα των ΔΕΥΑ μετά τον «Καλλικράτη» (επεκτάσεις, συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις) με βασική αιχμή τις υπέρογκες χρεώσεις της ΔΕΗ στις ΔΕΥΑ αλλά και τα θέματα της έλλειψης ρευστότητας, της βιωσιμότητας των μικρών ΔΕΥΑ και των γραφειοκρατικών δυσκολιών που εμποδίζουν την ευελιξία των ΔΕΥΑ.
Παράλληλα αποφασίστηκε η επέκταση των ΔΕΥΑ και σε άλλους τομείς όπως οι ΑΠΕ, η διαχείριση του περιβάλλοντος και οι νέες τεχνολογίες-καινοτομίες.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν:
ΜΕΛΗ
Νίκη Αποστολάκη, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Χανίων
Βάιος Γιαννούλας, πρόεδρος ΔΕΥΑ Τρικάλων
Δημήτρης Δάσκαλος, πρόεδρος ΔΕΥΑ Βέροιας
Γιώργος Κοτρωνιας, δήμαρχος Λαμίας
Κλεάνθης Κοτσακσιαχίδης, δήμαρχος Ηράκλειας
Γίωργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθυμνου
Σαράντος Μαρινάκης, πρόεδρος ΔΕΥΑ Καλαμάτας
Αστέριος Μπουσνάκης, πρόεδρος ΔΕΥΑ Κατερίνης
Κωνσταντίνος Παπαλός, δήμαρχος Καρδίτσας
Εμμανουήλ Παφίλης, πρόεδρος ΔΕΥΑ Κοζάνης
Γιώργος Πετκανάς, πρόεδρος ΔΕΥΑ Καστοριάς
Κωνσταντίνος Τζανακούλης, δήμαρχος Λάρισας
Μιχάλης Φυτούσης, πρόεδρος ΔΕΥΑ Χίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Βασίλης Πετρογιάννης, πρόεδρος ΔΕΥΑ Ηρακλείου
Γεώργιος Τζίλας, πρόεδρος ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook