Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κορυφώνεται απόψε στις 12 η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Θετική ψήφο στην κυβέρνηση αναμένεται να δώσουν μόνον οι 155 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς Νέα Δημοκρατία,  ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή, δεν θα παράσχουν εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.  

Κόντρα για το χρέος

Η πρώτη σύγκρουση υπήρξε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τις επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, τις εκλογές και τα φορολογικά μέτρα του μνημονίου. Αιχμή της αντιπαράθεσης ήταν η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς και η φορολογία. 

Μεϊμαράκης: Μνημονιακότερος των τροϊκανών ο Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντάς τον «μνημονιακότερο των τροϊκανών» και κατηγορώντας τον για πολιτικό καιροσκοπισμό. Όπως τόνισε στην ομιλία του:

Οι προγραμματικές σας δηλώσεις πριν οκτώ μήνες ήταν διαφορετικές με αυτές τηςΔευτέρας. Η πολιτική απάτη που στήσατε με τον κ. Καμμένο αναδεικνύεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές. Δυστυχώς για εσάς κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, όπου προβλέπεται επιστροφή στην ύφεση, διόγκωση της ανεργίας, επιστροφή στα ελλείμματα, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο. Αποκαλύπτεται, επίσης,  πως υπάρχουν περισσότερα μέτρα από αυτά που λέγατε την προεκλογική περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook