Το 4ο παιδικό φεστιβάλ Αρχανών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, Χαρά Γενειατάκη – Φωτοπούλου:

Προσπαθώντας στο γιορτινό κλίμα του Φεστιβάλ να προσδώσουμε και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, ξεκινήσαμε μια σειρά θεματικών ενοτήτων. Θέμα του φετινού παιδικού φεστιβάλ ήταν τα ζώα , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου. 

Ο τίτλος του φεστιβαλ «Ό,τι αγαπάς , δεν το πετάς», σηματοδότησε όλες τις δράσεις, που είχαν θέμα τα ζώα και έστελνε εξ αρχής το  σημαντικό μήνυμα.

Επιδίωξη και στόχος ήταν, πέρα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, τα παιδιά να «παιδευτούν», να «πάρουν» μέσα από τις δράσεις  τα απαραίτητα μηνύματα, να τα επεξεργαστούν και να μπορέσουν να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ενσυναίσθησης  απέναντι στα ζώα, που το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν φίλοι μας, να τους καταλαβαίνουμε και να τους προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα.

Τα ζώα νιώθουν, έχουν συναισθήματα και επιθυμούν να μας πλησιάσουν, αρκεί κι εμείς να τα αφήσουμε. Αυτό λοιπόν ήταν και το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στα παιδιά μας κι ελπίζουμε να τα καταφέραμε!

Σαν αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου  Αρχανών –Αστερουσίων, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά  την Περιφέρεια Κρήτης –καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης , κύριο Σταύρο Αρναουτάκη , για την πολύτιμη βοήθειά του. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω φορείς, συλλόγους, καλλιτέχνες, εθελοντές, χορηγούς , τους αφανείς μας ήρωες και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του 4ου παιδικού Φεστιβάλ. Στην προσπάθεια όλων αυτών αλλά και του κόσμου, ο οποίος έδειχνε ενθουσιασμένος, οφείλεται η επιτυχής διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ μας. 

Σας ευχαριστώ και πάλι κι εύχομαι πάντα να δίνουμε στα παιδιά τα σωστά ερεθίσματα για την πνευματική και ψυχική τους καλλιέργεια! 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook