Σε ισόβια κάθειρξη (στην Βρετανία μετατρέπεται σε φυλάκιση 17 ετών) καταδικάστηκε ο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, για το φόνο του καταγόμενου από την Κρήτη, Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη που έγινε στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή Waterloo του Λονδίνου.

Τότε, ο 43χρονος διακεκριμένος καθηγητής του Κολλεγίου Αθηνών, Μενέλαος Αλυγιζάκης,, είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Αγγλίας για λίγες ημέρες για να δει κάποιους φίλες και να απολαύσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το μοιραίο βράδυ βρισκόταν μαζί με την παρέα του σε κλαμπ στην οδό Lower Marsh Street.

Λίγο αργότερα στο ίδιο κλαμπ εισήλθε και ο 30χρονος Μάρκ  Ντουέιν Πάτεν ο οποίος όμως μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφυγε για να επιστρέψει 45 λεπτά μετά συνοδευόμενος από μία φίλη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης του εγκλήματος δεν συνομίλησε με το θύμα μέσα στο κλαμπ.

Γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα ο Πάτεν έφυγε από το κλαμπ με την παρέα του και 3 λεπτά αργότερα αναχώρησε και ο Μενέλαος Αλυγιζάκης. Όλοι συναντήθηκαν σε μία διασταύρωση προχώρησαν μαζί και συζητούσαν, ενώ λίγο αργότερα άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Γουότερλου  με τον Αλυγιζάκη να προπορεύεται ελαφρώς. Εκείνο ήταν και το σημείο που ο Πάτεν εξαπέλυσε την ανηλεή επίθεσή του στον Έλληνα καθηγητή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την στιγμή της επίθεσης, ο Μενέλαος Αλυγιζάκης είχε τα χέρια του στις τσέπες και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ ο δράστης τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ο Μαρκ Πατεν επιχείρησε να διαφύγει, αλλά επιβάτες λεωφορείου που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και εκείνος απαγόρευσε και σε εκείνον και στην παρέα του να επιβιβαστούν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία και ομολόγησε τον φόνο.

Ποιος ήταν ο Μενέλαος Αλυγιζάκης

Ο Μενέλαος Αλυγιζάκης ήταν καθηγητής θετικών επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και αλλού, με πλούσιο διανοητικό έργο. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (1979-1987) και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων Τεχνολογία της Μουσικής, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Διατηρούσε δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook