Εγκλωβισμένα σε Άγιο Νικόλαο και Χανιά παραμένουν τα δύο πλοία του “Στόλου της Ελευθερίας” ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ο τυπικός έλεγχος των εγγράφων τους από τις λιμενικές αρχές.
Οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στα πλοία χαρακτηρίζουν προσχηματικούς τους ελέγχους αυτούς με μόνο σκοπό την καθυστέρηση του απόπλου ενώ καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση για ενδοτική στάση έναντι του Ισραήλ.
Σήμερα στον Άγιο Νικόλαο μετά τις διαμαρτυρίες των ακτιβιστών για αδυναμία των ελληνικών αρχών να προστατεύσουν τα πλοία από ενδεχόμενο σαμποτάζ, ένα σκάφος του λιμενικού βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Καναδικό πλοίο Ταχρίρ.
Στα Χανιά, το ισπανικό πλοίο αναγκάστηκε να αλλάξει καπετάνιο μετά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκε από τους άνδρες του λιμενικού.
Στον Πειραιά συνελήφθη ο καπετάνιος του αμερικανικού σκάφους «The audacity of hope» από άντρες του Λιμενικού επειδή επιχείρησε να αποπλεύσει παρά την απαγόρευση που εξέδωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. 
Σε βάρους του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, βάσει των άρθρων 234 του Κοινού Ναυτικού Δικαίου και 306 του Ποινικού Κώδικα. 
Ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται μέχρι να επαναπροσαχθεί.

Ακολουθεί βίντεο από το πλοίο Ταχρίρ, στον Άγιο Νικόλαο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook