Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, μετά πολλής χαράς, ανακοινώνει την απόκτηση ενός παλαιού αρχοντικού, το οποίο και θα αναπαλαιώσει και διαμορφώσει κατάλληλα δια την δημιουργία Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης και Βυζαντινών Εικόνων.

Πρόκειται περί ευγενούς δωρεάς προς την Ι. Μητρόπολη του Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη, Καθηγητού Ιατρικής, Άρχοντος Ακτουάριου του Οικουμενικού Θρόνου, ο οποίος δώρισε εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου ιδιοκτησία 500τ.μ. εντός της οποίας υπάρχει παλαιό Αρχοντικό, οπωροφόρα δένδρα, αυλή και πηγάδι, με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης και Βυζαντινών Εικόνων.

Το Μουσείο θα φέρει το όνομα του δωρητή. Πρόκειται περί ιδιοκτησίας, με πρόσβαση σε δύο κεντρικούς δρόμους του Καστελίου, που ευρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Κισάμου, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Εκφράζουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις πολλές ευχαριστίες μας προς τον διαπρεπή και καταξιωμένο επιστήμονα, δωρητή Δρ. Σεραφείμ Καστανάκη, Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, Καθηγητή Ιατρικής και την σύζυγο του κ. Μαρία Καστανάκη, δια την ευγενή αυτή δωρεά προς την Ι. Μητρόπολη μας. Ευελπιστούμε να εντάξουμε το έργο αυτό σε κάποιο Πρόγραμμα (Εθνικό ή Ευρωπαϊκό) και σύντομα να έχουμε την χαρά των εγκαινίων του Μουσείου, το οποίο λόγω των σπουδαίων εκθεμάτων του ως και της προνομιακής του θέσης θα καταστεί πόλος έλξης των ανθρώπων του τόπου, ως και των χιλιάδων επισκεπτών του.

Σε εποχές πολλαπλών και ποικίλλων κρίσεων η μόνη απάντηση, λύση και διέξοδος είναι η διαφύλαξη και ανάδειξη του αδαπάνητου πλούτου της πίστεως και ευσεβείας μας, χωρίς τον οποίο δεν μπορούμε να ελπίζουμε και να χτίζουμε το μέλλον μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook