Η οικογένεια ενός νεαρού Λονδρέζου ο οποίος πνίγηκε σε ένα πάρτι στην πισίνα του ξενοδοχείου που διέμενε στις διακοπές του στην Κρήτη, μηνύει την Thomas Cook για £ 100.000.

Ο Shane Virmani, από το Ilford, πέθανε στα Μάλια, μετά από νυχτερινή έξοδο γιορτάζοντας τα 26α γενέθλιά του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της standard.co.uk, υπάρχει βίντεο που τον δείχνει να σπρώχνεται στην πισίνα από τον φίλο του Timothy Stains, τον οποίο επίσης η οικογένεια μηνύει , στις 5:50 π.μ. στις 6 Αυγούστου 2012. Τον έσυραε έξω από το νερό περίπου 20 λεπτά αργότερα, το προσωπικό του ξενοδοχείου, οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Οι άνθρωποι φαίνονται να διασκεδάζουν στο πάρτι χωρίς να αντιληφθούν ότι ο 26χρονος δεν κολυμπούσε και επέπλεε αναίσθητος σε αυτό.

Η οικογένειά του λέει ότι θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί ο θάνατος. Ισχυρίζονται ότι δεν υπήρχε προσωπικό για την ασφάλεια στην πισίνα, όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία, ότι η πισίνα δεν ήταν πλήρως φωτισμένη και ότι δε θα έπρεπε καν να είναι ανοιχτή εκείνη τη στιγμή. Κατηγορούν την Thomas Cook για παραβίαση της σύμβασης και του καθήκοντός της να επιλέγει καταλύματα που θα ακολουθούν τους ελληνικούς νόμους.

Η 50χρονη μητέρα του, Μέλανι, είπε: “Σαν οικογένεια είμαστε καταρρακωμένοι. Δεν είμαστε οικογένεια πια, διότι ο Shane λείπει. Δεν περιμένεις ο γιος σου να πάςι διακοπές και να μην επιστρέψει. Ήταν ένα σκληρά εργαζόμενο παιδί, που αγαπούσε τη διασκέδαση και θα γινόταν χαλί για τους φίλους του. Είναι τόσο οδυνηρό και ποτέ δεν θα το ξεπεράσω. “

Ο βοηθός διδασκαλίας, ο οποίος έχει δύο κόρες, πρόσθεσε: «Η προσπάθεια να βρούμε δικαιοσύνη, είναι το μόνο πράγμα που μας κρατά. Ένα 24ωρο μπαρ και μια πισίνα χωρίς προσωπικό ασφαλείας δεν πάνε μαζί. Είναι φρικτό.”

Ο δικηγόρος της, Kieran Mitchell της Slater and Gordon, είπε: “Αν υπήρχε ναυαγοσώστης ο Shane δεν θα είχε πεθάνει”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook