Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων στην περιοχή της Κισάμου, μετά τη σοβαρότατη καθίζηση που υπέστη, αναδεικνύει ο Ευτύχης Δαμιανάκης.
Σε ερώτηση που πρόκειται να καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή, με αποδέκτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμών Κώστα Σκανδαλίδη, ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι «η εκπόνηση σχεδίου για την άμεση αποκατάσταση της λιμνοδεξαμενής είναι επιβεβλημένη, διαφορετικά η αγροτική παραγωγή της ευρύτερης περιοχής θα υποστεί σημαντικό πλήγμα».
Ο Χανιώτης βουλευτής σημειώνει ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος μετέβη άμεσα στην περιοχή, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη. 
Αναφερόμενος στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών και άλλων καλλιεργειών της περιοχής της Κισάμου, ο κ. Δαμιανάκης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για τη μοναδική λιμνοδεξαμενή στην ευρύτερη περιοχή, η λειτουργία της οποίας, όπως σημειώνει, «είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τροφοδοτούσε με 120 κυβικά νερού την ώρα τις καλλιέργειες στις Λαφονήσι, Χρυσοσκαλίτισσα και Λιβάδια». 
Και προσθέτει ότι «1.000 και πλέον στρέμματα, κυρίως θερμοκηπιακών καλλιεργειών αρδεύονται από την εν λόγω δεξαμενή και η καθίζηση καθιστά προβληματική ως αδύνατη την άρδευσή τους». 
Ο βουλευτής αναφέρει ακόμη ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που τέθηκαν υπόψη μου, μετά από επιτόπια αυτοψία υπηρεσιακών παραγόντων, ολόκληρη η δυτική πλευρά της λιμνοδεξαμενής έχει υποχωρήσει, σε αρκετά σημεία έχουν σχηματιστεί ρωγμές και σε ένα υπάρχει κανονική καθίζηση. 
Ο δήμος Κισάμου μάλιστα προέβη στην απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων περιμετρικά της λιμνοδεξαμενής». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook