Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν ισραηλινό αστυνομικό σήμερα το πρωί κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού σκοτωθεί από τα πυρά άλλων αστυνομικών, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου κοντά στην Πύλη των Λεόντων, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση δεν τραυματίστηκε χάρη στον προστατευτικό του εξοπλισμό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Χθες, ένας Παλαιστίνιος έφηβος χθες από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη μετά από επίθεση που εξαπέλυσε, ενώ μια Παλαιστίνια έγκυος και η κόρη της σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα ως αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ασκελόν. Την ίδια ώρα, τέσσερις άνθρωποι -δύο στρατιώτες και δύο Ισραηλινοί άμαχοι – τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στο βόρειο Ισραήλ από την επίθεση ενός ισλαμιστή Παλαιστινίου με αυτοκίνητο και μαχαίρι.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι προειδοποίησε κατά οποιονδήποτε «δυσανάλογων» αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε αργά χθες το βράδυ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς για το θέμα της κλιμάκωσης της βίας», σημειώνει η ίδια σε μήνυμά της στο Twitter. «Θα πρέπει να τερματιστούν οι πράξεις τρομοκρατίας και να αποφευχθούν οι δυσανάλογες αντιδράσεις», πρόσθεσε ενόψει της σημερινής συνόδου των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η παρέμβαση της Μογκερίνι έρχεται σε συνέχεια των κλιμακούμενων επιθέσεων και της κήρυξης της  τρίτης ιντιφάντα, για την οποία μιλά πλέον ανοιχτά μερίδα της Χαμάς. Ένας εκ των ηγετών της, ο Ισμαήλ Χανιγιέ, την Παρασκευή κήρυξε ιντιφάντα ενάντια στο Ισραήλ, ενώ λίγο νωρίτερα έξι Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί διαμαρτυρόμενοι στο συνοριακό φράχτη. Εφόσον επιβεβαιωθεί ο Χανιγιέ, θα πρόκειται για την τρίτη γενικευμένη ιντιφάντα, μετά από αυτές του 1987 και του 2000.

«Καλούμε στη δυνάμωση και εξάπλωση της ιντιφάντα. Είναι ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία. Η Γάζα θα εκπληρώσει τον ρόλο της στην ιντιφάντα των Ιεροσολύμων και είναι περισσότερο από έτοιμη για τη σύγκρουση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκκλήσεις του μέχρι στιγμής δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος – επιβεβαίωση από τους επικεφαλής της Φατάχ και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι ο Αμπάς μπορεί να χειραγωγήσει τους ισλαμιστές Παλαιστινίους στην οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook