Δεν έχουν τέλος οι εισβολές κακοποιών στα σπίτια της περιφέρειας. Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα επιθέσεων σε βάρος ανυποψίαστων ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, που ξυλοκοπούνται αλύπητα από τους απρόσκλητους «επισκέπτες» τους για να εξαναγκαστούν να τους παραδώσουν το κομπόδεμά τους. Μέσα σε ένα βράδυ, δυο παρόμοια περιστατικά συνέβησαν στη Ζάκυνθο και την Λάρισα.

Στο χωριό Μαχαιράδες της Ζακύνθου ξαναχτύπησε η σπείρα που έχει γίνει εφιάλτης για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του νησιού. Θύματά τους, αυτή τη φορά, ήταν δύο ηλικιωμένοι που είδαν ξαφνικά τέσσερις αγνώστους με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και καραμπίνες στα χέρια!

 Οι κακοποιοί ακινητοποίησαν το ζευγάρι και οι δύο από αυτούς επιτέθηκαν χωρίς λόγο στον άνδρα, γρονθοκοπώντας τον άγρια στο πρόσωπο! Την ίδια στιγμή, οι συνεργοί τους έψαχναν το σπίτι από το οποίο άρπαξαν 800 ευρώ, κοσμήματα και αλλά τιμαλφή και έφυγαν όλοι μαζί ανενόχλητοι με τα πόδια.

*** Στην Λάρισα, όπου επίσης δρα σπείρα ληστών που εισβάλει στα σπίτια, η νέα επίθεση έγινε σε μια 54χρονη γυναίκα. μέσα.

Οι δράστες ανέβηκαν από τις εξωτερικές σκάλες στον πρώτο όροφο και μπήκαν στο σπίτι της από την ανασφάλιστη πόρτα της κουζίνα. Ο θόρυβος ξύπνησε την 54χρονη, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς οι κακοποιοί την απείλησαν με μαχαίρι και στη συνέχεια την χτύπησαν για να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα.

Το θύμα τους υπέδειξε ένα τσαντάκι, από το οποίο οι δράστες άρπαξαν 3.000 ευρώ και έφυγαν τρέχοντας. Η άτυχη γυναίκα υπέστη σοκ από την επίθεση που δέχθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατήγγειλε την ληστεία στην Αστυνομία.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook