Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε στις 12/10/2015, αποφάσισε το κλείσιμο του Σχολείου από τους γονείς, επ’ αόριστον, διότι παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς δεν καταφέραμε να καλύψουμε τα κενά σε δασκάλους και ειδικότητες.

“Το Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων λειτούργησε για πρώτη φορά το 1928 και στο πέρασμα των χρόνων έχει δώσει την δυνατότητα εκπαίδευσης σε χιλιάδες παιδιά των Ανωγείων και όχι μόνο. Μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή σαν τη δική μας στερείται δυνατοτήτων και ευκαιριών που μπορούν να έχουν τα παιδιά της πόλης ή κοντά σε αυτήν περιοχές. Κύρια απασχόληση των παιδιών μας είναι το σχολείο μας, του οποίου οι παροχές μειώνονται διαρκώς.

Μέλημα μας είναι η μείωση του φαινομένου της σχολικής διαρροής, πράγμα που μειώνει την παραβατική συμπεριφορά και επιτυγχάνεται με τη στελέχωση του τμήματος ένταξης και τοποθέτηση ειδικοτήτων και δασκάλων από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χωρίς καθυστερήσεις και μακράς διάρκειας αναμονές. Αυτό δίνει στα παιδιά αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς κρατώντας το ενδιαφέρον τους ζωντανό για το σχολείο.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε:

  • Την άμεση τοποθέτηση 2 δασκάλων για τον χωρισμό της Ε’ και Β’ Τάξης με 27 και 26 μαθητές αντίστοιχα.
  • Την άμεση πρόσληψη ενός δασκάλου για την αντικατάσταση της αποσπασμένης δασκάλας της Γ’ Τάξης.
  • Την άμεση τοποθέτηση γυμναστή στην θέση της αδειούχου λόγω εγκυμοσύνης γυμνάστριας.
  • Την άμεση τοποθέτηση ειδικοτήτων Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας.
  • Την άμεση τοποθέτηση ειδικοτήτων στο πρόγραμμα ολοήμερου σχολείου.
  • Αιτούμαστε την μοριοδότηση του σχολείου ως δυσπρόσιτο λόγω ορεινότητας, δυσμενών καιρικών συνθηκών, μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ρέθυμνο και επικινδυνότητας του δρόμου, ώστε να υπάρχει κίνητρο έλευσης εκπαιδευτικών.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΑΕΠ.
  • Εξοπλισμό του σχολείου με σύγχρονα εποπτικά μέσα (διαδραστικούς πίνακες & ηλεκτρονικούς υπολογιστές).

Είναι η τελευταία χρονιά που ανεχτήκαμε για τόσο μεγάλο διάστημα την υπολειτουργία και υποβάθμιση του σχολείου μας.

Έχουμε αποφασίσει ότι την επόμενη σχολική χρονιά θα δείξουμε μηδενική ανοχή εάν την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου δεν είναι τοποθετημένοι όλοι οι δάσκαλοι και οι ειδικότητες, το σχολείο θα κλείνει.

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να δείξουν ευαισθησία στα προβλήματα των ορεινών σχολείων ώστε να μην ερχόμαστε στην δύσκολη θέση να κλείνουν τα σχολεία οι ίδιοι οι γονείς.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε επιπλέον έκπτωση στο επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Τα ζητήματα υγείας και παιδείας είναι μείζονος σημασίας για μας και θα πρέπει η Πολιτεία να μεριμνεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Στόχος μας είναι το σχολείο μας να είναι ανοιχτό και να λειτουργεί εύρυθμα και με πληρότητα.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook