Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική της Σουηδίας, έπειτα από καταγγελίες για μια ύποπτη ομάδα από γενειοφόρους άντρες, ντυμένους με σκούρα χρώματα και οι οποίοι είχαν σηκώσει μια μαύρη σημαία σε απομονωμένο κάστρο. Αλλά αντί για τζιχαντιστές, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια συνάντηση από μέλη διεθνούς ομάδας που αποτελείται από άντρες με γενειάδες από όλο τον κόσμο.

Το σουηδικό τμήμα της αδελφότητας «Bearded Villains», είχαν συνάντηση το περασμένο Σάββατο για τις ανάγκες φωτογράφισης, στο ερειπωμένο κάστρο της Braehus, με τα μέλη να είναι έτοιμα να ποζάρουν μαζί με την ασπρόμαυρη σημαία της οργάνωσης. Και ενώ από μακριά οι εν λόγω άντρες μάλλον έμοιαζαν τρομακτικοί, όταν η αστυνομία τους πλησίασε είδε περίπου 30 άτομα να περνάνε χαλαρές στιγμές.

Το μέλος της αδελφότητας Andreas Fransson, εξήγησε  στο Facebook ότι τα μέλη δίνουν ραντεβού μια φορά το μήνα και πως την ημέρα του συμβάντος θα έκαναν φωτογράφιση μαζί με τη σημαία τους. «Στη μέση της φωτογράφισης, είδαμε αστυνομικούς λέγοντάς μας ότι έλαβαν ένα τηλεφώνημα από κάποιον που μας είδε ενώ περνούσε και θεώρησε ότι είμαστε τρομοκράτες και πως έχουμε σημαία της ISIS», έγραψε στη σελίδα.

Μετά τη λήξη του συναγερμού, ο Fransson είπε ότι εκείνοι και οι αστυνομικοί ξέσπασαν σε γέλια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook