Ένας 41χρονος Ηρακλειώτης κατηγορείται για 22 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου απο τον Απρίλη του 2014 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για τις κλοπές, ενώ συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περι όπλων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 41χρονος μαζί με έταιρο άγνωστο δράστη (ο οποίος και αναζητείται), από τον Απρίλιο 2014 έως και τον Σεπτέμβριο 2015, είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι δύο (22) κλοπές- διαρρήξεις και δύο (2) απόπειρες κλοπής, όλες σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 41χρονος με άγνωστο δράστη, ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης, εισήλθαν σε οικίες αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (IPOD, ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και διάφορα αντικείμενα. 

Επιπλέον, προέβαιναν στην παραβίαση χρηματοκιβωτίων (safe-box), τα οποία ήταν στερεωμένα σε  σταθερά σημεία-τοίχους και περιείχαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. 

Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ενώ αφαίρεσαν και το χρηματικό ποσό των 480 δολαρίων ΗΠΑ.

Σήμερα (13.10.2015) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο 41χρονος και στη συνέχεια συνελήφθη διότι σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε χώρο που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια και αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι).

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook